Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθησυχάζει το υπ. Ανάπτυξης για την επάρκεια σε μάσκες

Στα περίπου 25 εκατομμύρια τεμάχια υπολογίζονται σήμερα τα αποθέματα, χωρίς να προσμετρούνται οι ανάγκες των νοσοκομείων. Η σημασία του τύπου της μάσκας.

Καθησυχάζει το υπ. Ανάπτυξης για την επάρκεια σε μάσκες

Την εκτίμηση ότι δεν θα προκύψει θέμα επάρκειας μασκών κατά τη φάση της υποχρεωτικής της χρήσης -σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό- σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σούπερ μάρκετ, λοιπά καταστήματα, κομμωτήρια και εν γένει σε κλειστούς χώρους, εκφράζουν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Euro2day.gr για το αν αρκούν οι μάσκες για να καλύψουν τις ανάγκες, επισημαίνουν, ότι σήμερα τα αποθέματα που είναι δηλωμένα στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου ανέρχονται σε περίπου 25 εκατομμύρια τεμάχια, ωστόσο καθημερινά αυξάνουν. Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι «πλέον, όλοι φέρνουν» (σ.σ. εισάγουν).

Ο παραπάνω αριθμός τεμαχίων, όπως διευκρινίζουν, αφορά τον ιδιωτικό τομέα, καθώς στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν είναι γνωστός ο αριθμός των αποθεμάτων στα νοσοκομεία. Σημειώνουν επίσης ότι το επίπεδο των αποθεμάτων θα αυξηθεί όταν αρχίσει και η εγχώρια παραγωγή όπως αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πάντως επισημαίνουν ότι πολλά θα κριθούν από τον τύπο τη μάσκας, διευκρινίζοντας ότι αν χρησιμοποιούνται μάσκες πολλών χρήσεων, προφανώς και δεν θα τεθεί κανένα θέμα επάρκειας, όσο και υψηλή να είναι η ζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v