Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανατροπές στην άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο

Νέα δεδομένα για τους υπαλλήλους δημιουργεί το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών. Παραμένει η «ειδική άδεια» για κατηγορίες εργαζομένων που ανήκουν στις ομάδες «υψηλού κινδύνου».

Ανατροπές στην άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο

Σε διαδικασία ολοκλήρωσης μπαίνει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού στο δημόσιο για τους γονείς με μικρά παιδιά. Όπως ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με το άνοιγμα των Δημοτικών και των παιδικών σταθμών, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιστρέψουν στις εργασίες τους (σ.σ. παρότι δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο).

Υπάρχει μια εξαίρεση, η οποία αφορά την ειδική άδεια που δίνεται σε πέντε κατηγορίες υπαλλήλων. Πρόκειται για μια «ειδική άδεια», γιατί υπάγονται σε κατηγορίες εργαζομένων «υψηλού κινδύνου» και για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους θα συνεχιστεί η τηλεργασία.

Μετά το άνοιγμα των σχολείων, τη Δευτέρα, άδεια ειδικού σκοπού μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς μόνο για τις ημέρες που τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο, γιατί το τμήμα τους λειτουργεί εκ περιτροπής.

Δηλαδή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα πηγαίνουν στην εργασία τους τις ημέρες που τα παιδιά πάνε στο σχολείο.

Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι δημοτικά και νηπιαγωγεία, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και πως τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου), ενώ συνολικά για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30ή Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.

Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v