Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπάνα» €100.000 σε ασφαλιστική για την αναπροσαρμογή ασφαλίστρων

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή και ειδικότερα για τους όρους αναπροσαρμογής ασφαλίστρων σε ισόβιο συμβόλαιο νοσοκομειακής περίθαλψης.

«Καμπάνα» €100.000 σε ασφαλιστική για την αναπροσαρμογή ασφαλίστρων

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ επιβλήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε ασφαλιστική εταιρεία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις διατάξεις που αφορούν στους γενικούς όρους, οι οποίοι διαλαμβάνονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης ισόβιας διάρκειας σχετικά με την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ιεραρχεί ως υψηλής προτεραιότητας τη διαφάνεια στους όρους και στα κριτήρια αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων, προκειμένου να επιτρέπεται στον καταναλωτή να ελέγξει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και σε ποια έκταση θα ακολουθήσει η αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων του.

Στόχος είναι η προστασία των καταναλωτών - ασφαλισμένων και ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και των οικογενειών τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v