Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς προχωρά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Ο υπ. Εσωτερικών ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών. Τι ανακοίνωσε για το συνοδό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας. Ποια έργα περιλαμβάνει η δεύτερη φάση της δημοπράτησης. που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του έτους.

Πώς προχωρά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Η πορεία του μεγαλύτερου δημόσιου έργου στην Αττική, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και του αντιδημάρχου Καλλιθέας, Μανώλη Κωστάκη.

Από την αναλυτική ενημέρωση του κ. Πατούλη προέκυψε ότι η περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η δεύτερη φάση του έργου να δημοπρατηθεί μέσα στο 2020, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πάρκου 220 στρεμμάτων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, από το ΣΕΦ έως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την κατασκευή τριών χώρων στάθμευσης (οι δύο υπόγειοι) και τη μερική υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος σε δύο τμήματα ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση των κατοίκων στη θάλασσα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας και ανακοίνωσε ότι εντάσσει το συνοδό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να προστατευθούν από τους κινδύνους πλημμυρών οι κάτοικοι της περιοχής. Πρόκειται για την κατασκευή ενός κλειστού αντιπλημμυρικού αγωγού στη θέση της παλιάς παραλιακής λεωφόρου, η οποία μετατοπίζεται προς την πλευρά της θάλασσας, σε μια νέα παράλληλη χάραξη.

Σημειώνεται ότι την επίσπευση των έργων ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου με χθεσινή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων. Στη σημερινή σύσκεψη, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Κωστάκης, (συμμετείχε στη σύσκεψη αντί του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου που απουσίαζε εκτός Αττικής) εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για τα χρονοδιαγράμματα του έργου και για τη δέσμευση του κ. Θεοδωρικάκου για την χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών του συνοδού αντιπλημμυρικού έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v