Αναστάτωση σε πελάτες της Alpha Bank μετά από αποστολή SMS

Καθησυχάζουν πηγές της τράπεζας μετά τον συναγερμό που προκάλεσε σε πελάτες της η λήψη SMS με κωδικούς. Δεν υφίσταται ζήτημα κυβερνοεπίθεσης στα συστήματα της Alpha Bank, διαβεβαιώνουν. Η επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας.

Αναστάτωση σε πελάτες της Alpha Bank μετά από αποστολή SMS

Αναστάτωση προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες σε πελάτες της Alpha Bank που έλαβαν στο κινητό τους μηνύματα με κωδικούς. Πηγές της τράπεζας με τις οποίες επικοινώνησε το Euro2day.gr δηλώνουν ότι είναι «τεχνικής φύσεως» θέμα και ότι δεν υφίσταται ζήτημα κυβερνοεπίθεσης στα συστήματα της τράπεζας σημειώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα χρήματα, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών.

Κάποιες πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για «ανάσυρση» παλιών ανενεργών κωδικών οι οποίοι δεν σχετίζονται με τους λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας καθώς είναι ανενεργοί.

Για το θέμα κινητοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Για το ζήτημα η Alpha Βank εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτή σημειώνει:

«Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές.

Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Alpha Βank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος.

Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».

Το θέμα, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v