Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορολογικές δηλώσεις: Πάγος -προσώρας- στην παράταση από Χρ. Σταϊκούρα

Δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά της η κυβέρνηση στο θέμα της πληρωμής των αναδρομικών για τις συντάξεις. Πιθανή η παράταση της προθεσμίας για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ.

Φορολογικές δηλώσεις: Πάγος -προσώρας- στην παράταση από Χρ. Σταϊκούρα

Φρένο επί του παρόντος σε προσδοκίες παράτασης της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, χωρίς να ανοίξει παράλληλα τα χαρτιά του για τον χρόνο, τον τρόπο αλλά και το εύρος των δικαιούχων αναδρομικών στη βάση της απόφασης του ΣτΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επανέλαβε τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για το θέμα, χωρίς να τοποθετείται έναντι δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου με την οποία δημιουργούνταν ερμηνείες οριζόντιας αντιμετώπισης του θέματος.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας που εκπνέει σήμερα για την υποβολή αιτήσεων επιστρεπτέας προκαταβολής του β' κύκλου, αναφέροντας ότι περίπου 20.000 επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τις δηλώσεις τους, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια παράταση των προσωρινών μέτρων μείωσης του ΦΠΑ στα καφέ και στις μεταφορές, η οποία εκπνέει το φθινόπωρο.

Ευρύτερα στο θέμα των μειώσεων φόρων, με έμφαση στις ασφαλιστικές εισφορές με μόνιμο χαρακτήρα, βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης και όπως είπε ο υπουργός, οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και τις αποφάσεις της Ευρώπης για το Ταμείο Ανάκαμψης. Το υπουργείο Οικονομικών επί του παρόντος δεν έχει μεταβάλει τις εκτιμήσεις για το μέγεθος της ύφεσης φέτος, διατηρώντας το εύρος από 5% ως 8% του ΑΕΠ, εκτιμήσεις που θα επικαιροποιηθούν με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.

«Η ελληνική οικονομία αντέχει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο, το οποίο απεύχομαι, έχουμε πολεμοφόδια», είπε, ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, γιατί «ήθελε να ξοδέψουμε όλα τα πολεμοφόδια στην αρχή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v