Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγγελία Μητσοτάκη για μείωση φόρου στο ρεύμα μέσης τάσης

Στρατηγικός μας στόχος η αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας, τόνισε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της νέας μονάδας της ΕΛΒΑΛ. «Η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή είναι δυνατή, θετικές οι προοπτικές», υπογράμμισε ο Μ. Στασινόπουλος.

Εξαγγελία Μητσοτάκη για μείωση φόρου στο ρεύμα μέσης τάσης

Με την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο τετραπλό έλαστρο της ΕΛΒΑΛ, επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ, στόχος του οποίου είναι να υπερδιπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας, να βελτιώσει την παραγωγικότητά της και να ανοίξει δρόμους για τη δραστηριοποίηση και σε νέες αγορές.

Τέτοιου είδους έλαστρα υπάρχουν μόνο 20 παγκοσμίως και άλλα τρία στην Ευρώπη, με αυτό της ΕΛΒΑΛ να είναι το πλέον σύγχρονο.

Ο πρόεδρος του ομίλου Viohalco κ. Μιχάλης Στασινόπουλος αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές επενδύσεις ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ που υλοποιήθηκαν από την ΕΛΒΑΛ κατά την τελευταία 10ετία, οι οποίες μεταξύ άλλων στόχευσαν στην έρευνα και την ανάπτυξης και αύξησαν τις θέσεις εργασίας κατά 35%.

Ο κ. Στασινόπουλος επίσης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση δείχνει ότι η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή σε διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα είναι δυνατή, καθώς και το ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της βιομηχανίας είναι θετικές, αρκεί να υπάρξει υιοθέτηση της απαιτούμενης βιομηχανικής πολιτικής από τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Viohalcο αναφέρθηκε σε θέματα όπως η ανάγκη της μείωσης του ενεργειακού κόστους καθώς και στην υλοποίηση πολιτικών που θα καταστήσουν ευνοϊκότερο το περιβάλλον για την εγχώρια παραγωγή.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στην επένδυση, τόνισε τα αυξημένα κοινοτικά κονδύλια που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να εισρεύσουν στη χώρα και που θα βοηθήσουν στην αύξηση της ελληνικής παραγωγής, έτσι ώστε η βιομηχανία από το 9,5% του ΑΕΠ να φθάσει το 12% το 2025 και το 15% το 2030.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε στην έντονη αποβιομηχανοποίηση των τελευταίων 10ετιών, η οποία οφειλόταν ενίοτε σε εταιρίες που ήταν μικρού μεγέθους ή αντιπαραγωγικές, όπως επίσης και στο γεγονός ότι οι βιομηχανίες υπέφεραν από τις παρεμβάσεις του κράτους, οι οποίες περιελάμβαναν υψηλούς φόρους, γραφειοκρατία και ατελέσφορες παρεμβάσεις.

«Η Πολιτεία αμέλησε συστηματικά να σχεδιάσει μελετημένη βιομηχανική πολιτική, πράγμα που η σημερινή κυβέρνηση προτίθεται να κάνει. Στρατηγικός στόχος είναι η αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας και σύντομα θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ρεύμα μέσης τάσης και θα εξισωθεί με αυτόν της υψηλής τάσης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η εξίσωση του ειδικού φόρου στη μέση τάση αφορά περίπου 70 με 100 βιομηχανίες και αποτελούσε αίτημα πολλών ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v