Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαλλαγή για όλους τους κατηγορούμενους του ΤΤ

Η ποινική δίωξη ως προς τις κατηγορίες της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κηρύχθηκε απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρεία, δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Συνεχίζεται η δίκη το Σεπτέμβριο.

Απαλλαγή για όλους τους κατηγορούμενους του ΤΤ

Απηλλάγησαν για τα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ωστόσο, η υπόθεση δεν έχει «κλείσει» καθώς εκκρεμεί το αδίκημα της απάτης για το οποίο η δίκη θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο.

Ως προς τις κατηγορίες της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, το δικαστήριο έκρινε ότι με βάση τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που πλέον απαιτεί έγκληση του παθόντος για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος, η ποινική δίωξη κηρύχθηκε απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρεία, δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Γιαυτό το λόγο το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εκδόθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν της άποψης ότι η παράσταση πολιτικής αγωγής ισοδυναμεί με δήλωση συνέχισης της δίωξης.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι συνολικά 35 άτομα μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης, η Αναστασία Σακελλαρίου που διετέλεσε επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα κ.α

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v