Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθεση Ηλιος: Στα 726 ευρώ η μέση σύνταξη τον Αύγουστο

Οριστική Απόφαση Σύνταξης εκδόθηκε σε 18.155 υποθέσεις τον συγκεκριμένο μήνα.

Εκθεση Ηλιος: Στα 726 ευρώ η μέση σύνταξη τον Αύγουστο

Συνολικά 2.487.657 συνταξιούχοι μοιράστηκαν 2,258 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης Ηλιος. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η μέση Κύρια Σύνταξη είναι 726,30 ευρώ, ενώ η μέση επικουρική Σύνταξη 194,24 ευρώ.

Οριστική Απόφαση Σύνταξης εκδόθηκε σε 18.155 υποθέσεις, ενώ το σύνολο των Νέων Συνταξιούχων από την αρχή του χρόνου φτάνει τις 134.960.

«Βασική επιδίωξή μας είναι η αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, που αποτελεί μία παθογένεια δεκαετιών στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Η απάντηση σε αυτή την παθογένεια είναι η "ψηφιακή σύνταξη-ΑΤΛΑΣ", η οποία έχει ξεκινήσει από τις 23.7 και η λειτουργία της αποτελεί τη μόνιμη, αποτελεσματική και εγγυημένη λύση του προβλήματος», σχολιάζει ο Γιάννης Βρούτσης.

«Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο και αποφασιστικό βήμα έγινε με τις νέες συντάξεις αιτίας θανάτου (χηρείας) και τέως ΟΓΑ, οι οποίες πλέον εκδίδονται ψηφιακά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος), ο e-ΕΦΚΑ προγραμματίζει για πρώτη φορά τη σταδιακή ένταξη στο σύστημα ΑΤΛΑΣ όλων των εκκρεμών συντάξεων για τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες από 1.1.2017 και μετά.

Η επίτευξη και αυτού του στόχου σηματοδοτεί την οριστική εξάλειψη των εκκρεμών συντάξεων στις δύο αυτές μεγάλες κατηγορίες αφού θα απονέμονται και αυτές -όπως οι νέες συνταξιοδοτικές πράξεις- σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η αρχή του τέλους μιας παθογένειας δεκαετιών ξεκίνησε…».

* Δείτε αναλυτικά στοιχεία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v