Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνονται οι οργανικές θέσεις δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Επόμενο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα προβλέπει μία επιπλέον θέση αντιπροέδρου και τεσσάρων θέσεων συμβούλου.

Αυξάνονται οι οργανικές θέσεις δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αυξάνονται οι οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, «το Δικαστήριο να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο ρόλο του, ως βασικός πυλώνας της δημοσιονομικής λειτουργίας του Κράτους».

Σύμφωνα με τα όσα είπε κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Δικαιοσύνης σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Δικονομίας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, στο επόμενο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα αυξάνει κατά πέντε τις οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συγκεκριμένα θα προβλέπει μία επιπλέον θέση αντιπροέδρου και τεσσάρων θέσεων συμβούλου.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας, με αφορμή την μεταρρύθμιση της Δικονομίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που υλοποιήθηκε με το νόμο 4700/2020, επισήμανε ότι υπάρχει πλέον «ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των δικαστικών λειτουργών που παρέχει τη δυνατότητα επιτάχυνσης και εξορθολογισμού των διαδικασιών στους δικαστικούς σχηματισμούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ δίνει παράλληλα την ώθηση που απαιτείται, ώστε με το νέο αυτό ξεκίνημα να μπορέσει το δικαστήριο να επιτελέσει τον κομβικό για τη λειτουργία του Κράτους ρόλο του».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «θεσπίστηκε μια σύγχρονη νέα δικονομία στο δικαστήριο, η οποία κατέστη άκρως απαραίτητη λόγω της παρέλευσης σχεδόν 40 ετών από την προηγούμενη» και παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία των νέων Τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου «με απολύτως ορθολογική κατανομή στις αρμοδιότητές τους, που επιτυγχάνουν την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v