Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουριστικό «άνοιγμα» στο Ισραήλ

Αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών από το Ισραήλ στις 5.000 από 1.200 πριν και επιτρέπεται η έλευσή τους σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Τουριστικό «άνοιγμα» στο Ισραήλ

Μια μικρή ανάσα μπορεί να πάρει η ελληνική τουριστική αγορά από το «μερικό άνοιγμα» προς το Ισραήλ, έτσι όπως καταγράφεται από την προχθεσινή ΝΟΤΑΜ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που αυξάνει τον αριθμό των επισκεπτών από το Ισραήλ στις 5.000 από 1.200 πριν και επιτρέπει την έλευσή τους σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η ΥΠΑ, «όσον αφορά την αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τους ταξιδιώτες από Ισραήλ παρατείνεται επίσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ για Covid-19 ενώ ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 5.000 ταξιδιωτών την εβδομάδα από 1.200 άτομα και αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας αντί του περιορισμού αφίξεων μόνο στα α/δ Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Κω που προέβλεπε η προηγούμενη notam».

Η εξέλιξη αυτή, που μπορεί να φέρει μέχρι και 5.000 Ισραηλινούς τουρίστες την εβδομάδα στη χώρα μας, είναι ιδιαίτερα θετική όπως εκτιμούν τουριστικοί παράγοντες καθώς αυτή την περίοδο παρά το γεγονός ότι στο Ισραήλ ισχύει lockdown τα αεροδρόμια είναι ανοικτά.

Επίσης η χώρα εισέρχεται σε μια εορταστική περίοδο και πολλοί θα επιλέξουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Παραδοσιακά τέτοια εποχή ένα ισχυρό τουριστικό ρεύμα καταγράφεται από το Ισραήλ και προς τη χώρα μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v