Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης

Ο κ. Ψινάκης υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, καθώς και ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου Μαραθώνα.

Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο κατηγορούμενος πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ψινάκης υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, καθώς και ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου Μαραθώνα. Εκκένωση, την οποία ο Δήμος θα μπορούσε -όπως υποστήριξε- να κάνει ανά πάσα στιγμή, καθώς ήταν καθ’ όλα έτοιμος.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο κ. Ψινάκης ανέφερε: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του κ. Ψινάκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δήλωσε: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων, με 31 σχετικά έγγραφα, με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής». Ο έτερος συνήγορος του Ηλία Ψινάκη, Δημήτρης Κουσουρής, τόνισε: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεσή του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v