Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσκαλεί συμβούλους για την Αττική Οδό το ΤΑΙΠΕΔ

Η προθεσμία υποβολής προσφοράς από τους τρεις συμβούλους εκπνέει για δύο διαγωνισμούς στις 9 Νοεμβρίου και για τον τρίτο, στις 10 Νοεμβρίου.

Προσκαλεί συμβούλους για την Αττική Οδό το ΤΑΙΠΕΔ

Στην προκήρυξη διαγωνισμών για την πρόσληψη τριών συμβούλων (νομικού, τεχνικού και χρηματοοικονομικού) που θα αναλάβουν να σχεδιάσουν τον διαγωνισμό για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού προχώρησε η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Η προθεσμία υποβολής προσφοράς εκπνέει για δύο διαγωνισμούς στις 9 Νοεμβρίου και για τον τρίτο στις 10 Νοεμβρίου.

Η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού λήγει τον Οκτώβριο του 2024 και η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει τις διαδικασίες παραλαβής από τον σημερινό παραχωρησιούχο (Αττική Οδός ΑΕ) προκειμένου να προκηρύξει διαγωνισμό για νέα σύμβαση.

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών είχε υποστηρίξει πως οι διαγωνισμοί για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού δεν θα ενταχθούν στη νέα σύμβαση παραχώρησης του οδικού άξονα καθώς έτσι τα έσοδα του δημοσίου θα πάνε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Στο ΤΑΙΠΕΔ εκτός από τη σύμβαση της Αττικής Οδού έχουν μεταφερθεί και τα δικαιώματα από τις υπόλοιπες συμβάσεις παραχώρησης οδικών αξόνων, οι οποίες όμως λήγουν σε αρκετά χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v