Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι επενδύσεις και ο τιμοκατάλογος για κατοικίες στην Αττική Ριβιέρα

Σε Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη προωθούνται μεγάλες επενδύσεις για την κατασκευή συγκροτημάτων από πολυτελείς κατοικίες. Πόσο τιμολογούνται ανά τετραγωνικό μέτρο τα ακίνητα που βγαίνουν στην αγορά.

Οι επενδύσεις και ο τιμοκατάλογος για κατοικίες στην Αττική Ριβιέρα

Μεταξύ 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.) και 9.000 ευρώ ανά τ.μ., για τα πιο πολυτελή ακίνητα διαμορφώνονται σήμερα οι τιμές των διαμερισμάτων στην Αττική Ριβιέρα, σύμφωνα με έρευνα της Algean Property.

Η έρευνα εστιάζεται σε Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη, όπου προωθούνται μεγάλες επενδύσεις για την κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών που αναμένεται να ενισχύσουν το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων αγοραστών.

Εκτός από το μεγάλο έργο του Ελληνικού, όπου οι συνολικές οικιστικές αναπτύξεις θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα, με περίπου 10.000 κατοικίες και βίλες περιλαμβάνονται και σε άλλες επενδύσεις όπως στα «Αστέρια» Γλυφάδας, το οικιστικό συγκρότημα που σχεδιάζουν οι επενδυτικές εταιρείες Hines και Henderson σε ακίνητο 71 στρεμμάτων στη Βούλα που αγόρασαν από το Μουσείο Μπενάκη, οι πολυτελείς βίλες που σχεδιάζονται στον Αστέρα Βουλιαγμένης κ.ά.

Οι αναλυτές της Algean Property υποστηρίζουν πως η ανάπτυξη της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση για ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα οι ζητούμενες τιμές για κατοικίες στην περιοχή του Ελληνικού κινούνται μεταξύ 2.500 και 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αλλά μπορεί να φτάσουν και τις 6.500 ευρώ ανά τ.μ. σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η διοίκηση της Lamda Development έχει ανακοινώσει πως η πρώτη φάση της επένδυσης φτάνει τα 2 δισ. ευρώ. Προβλέπεται πως σε ορίζοντα πενταετίας θα προχωρήσει η ανάπλαση της παραλίας και μέρους του Μητροπολιτικού Πάρκου, το τουριστικό συγκρότημα με καζίνο (IRC), ο Πύργος Κατοικιών, τα εμπορικά κέντρα στη Βουλιαγμένης και στη μαρίνα, οι παραθαλάσσιες βίλες, το ενυδρείο και το πολυτελές ξενοδοχείο.

Συνολικά, το 58% των εσόδων του έργου θα προέλθει από τις κατοικίες, 8% από τα εμπορικά κέντρα, το 6% από τα ξενοδοχεία και το 28% από όλα τα υπόλοιπα. Για την πρώτη φάση, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται στο 43% για τις κατοικίες, το 35% για τα δύο εμπορικά κέντρα συνολικής επιφάνειας 100.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.), στο 10% από το IRC κ.ο.κ. Την πρώτη πενταετία υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστούν συνολικά 800 κατοικίες.

Στη γειτονική Γλυφάδα προωθείται από την Grivalia Hospitality η επένδυση στα «Αστέρια», επιφάνειας 285 στρεμμάτων για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος με βίλες, σουίτες, ξενοδοχείο πέντε αστέρων (400 κλινών) κ.α. Η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ, με τους επενδυτές να έχουν ήδη ξεπεράσει τον πρώτο σκόπελο των αδειοδοτήσεων. Σήμερα οι τιμές των κατοικιών στην περιοχή της Γλυφάδας βρίσκονται σε αντίστοιχα επίπεδα με το Ελληνικό. Κινούνται, δηλαδή, μεταξύ 2.500-4.500 ευρώ ανά τ.μ. και για τα καλά ακίνητα μπορεί να φτάσουν τις 6.500 ευρώ ανά τ.μ.

Οι πολυτελείς βίλες του «Αστέρα» δεν είναι η μοναδική οικιστική επένδυση που σχεδιάζεται σε Βουλιαγμένη και Βούλα. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως οι επενδυτικές εταιρείες Hines και Henderson Park απέκτησαν ακίνητο του Μουσείου Μπενάκη στη Βούλα και σχεδιάζουν την κατασκευή συγκροτήματος 400 κατοικιών.

Σήμερα οι τιμές κατοικιών στη Βούλα βρίσκονται λίγο ψηλότερα από το Ελληνικό και τη Γλυφάδα και κυμαίνονται μεταξύ 2.500-5.000 ευρώ ανά τ.μ. ενώ μπορεί να φτάσουν και τις 7.000 ευρώ ανά τ.μ. Στη Βουλιαγμένη, οι τιμές κινούνται από 3.000 έως 5.000 ευρώ ανά τ.μ. και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν τις 9.000 ευρώ ανά τ.μ., σύμφωνα με την Algean Property.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v