Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος

Τα στελέχη του Ταμείου ενημερώθηκαν σήμερα, με επιστολή, πως ο κ. Ξενόφος αποχωρεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) μαζί με την κυβέρνηση θα διορίσουν τον αντικαταστάτη του.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο Αρης Ξενόφος

Ο Αρης Ξενόφος είχε αναλάβει τη θέση του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ τον Νοέμβριο του 2017. Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2015, είχε αναλάβει διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τώρα ακούγεται πως θα επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.

Τα στελέχη του Ταμείου ενημερώθηκαν σήμερα, με επιστολή, πως ο κ. Ξενόφος αποχωρεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγο από το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) το οποίο, μαζί με την κυβέρνηση, θα διορίσει και τον αντικαταστάτη του.

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνονταν τόσο η θητεία του κ. Ξενόφου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδου Λαμπίρη και κυκλοφορούσε πως και οι δύο θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Τελικά φαίνεται πως θα μείνει μόνο ο κ. Λαμπίρης.

Η ανακοίνωση ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι ο κ. Άρης Ξενόφος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του, με ισχύ από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020.

Έχοντας ολοκληρώσει μια θητεία τριών ετών στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία συνοδεύτηκε από επιτυχία στην αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, όπως ενδεικτικά η πώληση του 67% του OΛΘ, η πώληση του 5% του ΟΤΕ, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η πώληση του ΔΕΣΦΑ, η παραχώρηση της μαρίνας Χίου, η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ, ο κ. Ξενόφος αποχωρεί από το Ταμείο για να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Ξενόφος σε δήλωσή του ανέφερε: «Εχοντας διοικήσει δύο από τα σημαντικότερα θεσμικά ταμεία, το ΤΧΣ και το ΤΑΙΠΕΔ, αισθάνομαι πλέον την ανάγκη να αναζητήσω νέες δημιουργικές προκλήσεις στον επαγγελματικό στίβο. Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία και το προσωπικό του Ταμείου για τη στήριξη και την άριστη συνεργασία».

Το ΤΑΙΠΕΔ ευχαριστεί τον κ. Ξενόφο για την πολύτιμη προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του εγχειρήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v