Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κινητικότητας δείχνει η Αττική Οδός

Την αυξημένη κίνηση των πολιτών στο δεύτερο lockdown σε σχέση με αυτό της άνοιξης πιστοποιούν τα στοιχεία από τις διελεύσεις. Η εικόνα το Νοέμβριο και ποιες οι διαφοροποιήσεις του Δεκεμβρίου.

Αύξηση κινητικότητας δείχνει η Αττική Οδός

Περαιτέρω αύξηση της κινητικότητας σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, σε σύγκριση με τις πρώτες ημέρες της δεύτερης καραντίνας, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Αττικής Οδού. Μάλιστα σε σχέση με το πρώτο lockdown η κυκλοφορία στον οδικό άξονα ήταν αυξημένη κατά σχεδόν 50%, πριν κορυφωθεί η κίνηση τις τελευταίες ημέρες λόγω της εορταστικής περιόδου!

Μέσω της Αττικής Οδού, λόγω των διοδίων που πληρώνουν όσοι τον χρησιμοποιούν, μπορεί κάποιος να αντλήσει πιο εύκολα στοιχεία για την κίνηση στο ευρύτερο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Αττικής Οδού; Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, ενώ στην πρώτη καραντίνα μόνο ένας στους τέσσερις κατοίκους του Λεκανοπεδίου εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί την Αττική Οδό, στο σημερινό lockdown ένας στους δύο οδηγούς εξακολουθεί να διέρχεται καθημερινά από τον οδικό άξονα.

Στο πρώτο lockdown, δηλαδή από 23/3/2020 μέχρι και 3/5/2020 η μείωση διελεύσεων από τον οδικό άξονα έφτασε το 72,8%. Τις πρώτες ημέρες του δεύτερου lockdown και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 7 Νοεμβρίου μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου, η μείωση των διελεύσεων προσέγγισε το 52,3%. Στη συνέχεια, όμως, η κυκλοφορία αυξήθηκε και τελικά στο σύνολο του Νοεμβρίου οι διελεύσεις στην Αττική Οδό ήταν κατά 43,5% χαμηλότερες από τις διελεύσεις του Νοεμβρίου 2019.

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε η κίνηση και τον Δεκέμβριο. Για την περίοδο από την 1 έως 22 Δεκεμβρίου 2020 οι διελεύσεις στην Αττική Οδό ήταν κατά 43,7% χαμηλότερες από τις διελεύσεις της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Η κίνηση στην Αττική Οδό έρχεται να επιβεβαιώσει όσα βλέπουν οι πολίτες στους δρόμους της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο που έχει επιβληθεί η δεύτερη καραντίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v