Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού μπορούν να βρουν χρήμα startups του κλάδου υγείας

Τρέχουν οι νέες προσκλήσεις του EIT Health. Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται. Οι μορφές ενίσχυσης που παρέχουν και οι συνεργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Οι προθεσμίες και οι προϋποθέσεις.

Πού μπορούν να βρουν χρήμα startups του κλάδου υγείας

Δύο νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν ώριμες startups του κλάδου υγείας «έβγαλε στον αέρα» η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία EIT Health. Πρόκειται για τα προγράμματα EIT Catapult και StartupMeetsPharma και η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους λήγει -και για τα δύο προγράμματα- στις 16 Μαρτίου 2021.

Το EIT Catapult

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις τύπου scale up (με λιγότερους από 50 υπαλλήλους) με καινοτομικές ιδέες από τον τομέα της βιοτεχνολογίας, της φαρμακευτικής τεχνολογίας ή της ψηφιακής υγείας, που δραστηριοποιούνται ήδη σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα 189 επιχειρήσεις από τον χώρο της υγείας, προσφέροντας χρηματοδότηση και δικτύωση με άλλες επιχειρήσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.

Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει οποιαδήποτε startup ή spin off εταιρεία πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Έχει στο προσωπικό της λιγότερους από 50 υπαλλήλους.
  • Δραστηριοποιείται στον τομέα της βιοτεχνολογίας, της φαρμακευτικής τεχνολογίας ή της ψηφιακής υγείας.
  • Έχει μια καινοτομική επιχειρηματική ιδέα.
  • Δραστηριοποιείται ήδη σε μια ευρωπαϊκή χώρα.
  • Αναζητά χρηματοδότηση τουλάχιστον 500.000 ευρώ.
  • Η αξία της αποτιμάται άνω του 1.000.000 ευρώ.
  • Το σύνολο εσόδων και επιδοτήσεων το τελευταίο έτος υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Όσες επιχειρήσεις επιλεγούν από την επιτροπή του προγράμματος, θα λάβουν χρηματοδότηση, υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καθώς και πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον τομέα της υγείας, το δίκτυο του EIT Health.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθεται στην ιστοσελίδα: https://eithealth.eu/catapult/

Το StartupMeetsPharma

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις με πρωτότυπα προϊόντα έτοιμα για την αγορά ή με ήδη λειτουργικό προϊόν στην αγορά.

Το πρόγραμμα φέρνει σε επαφή νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις για χρόνιες παθήσεις, με κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη. Οι προκλήσεις για το 2021 είναι τέσσερις και έχουν τεθεί από τις εταιρείες Merck, AstraZeneca, Takeda and Amgen.

Συγκεκριμένα, αναζητούνται startups με λύσεις που απαντούν στις παρακάτω προκλήσεις:

  • Διευκόλυνση στην αναγνώριση/διαλογή ασθενών σε κλινικές δοκιμές (σε συνεργασία με την Amgen).
  • Ψηφιακή και εξατομικευμένη θεραπεία για ενήλικες με διαταραχή έλλειψης προσοχής/υπερκινητικότητας - ADHD (σε συνεργασία με την Takeda).
  • Λύσεις απομακρυσμένης παρακολούθησης και υποστήριξης για τους ασθενείς που ζουν με σκλήρυνση κατά πλάκας (σε συνεργασία με τη Merck).
  • Ολοκληρωμένη περίθαλψη για ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια: Εστίαση στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη απειλητικών για τη ζωή επιπλοκών (σε συνεργασία με την AstraZeneca).

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν, θα συνεργαστούν με κορυφαίους επιστήμονες και φαρμακευτικές εταιρείες, θα λάβουν χρηματοδότηση για ταξίδια, διαμονή αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης. Επιπλέον, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε φαρμακευτικούς χορηγούς και θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με εμπειρογνώμονες και ηγέτες του κλάδου. Προηγούμενοι χορηγοί συμπεριλαμβάνουν εταιρείες κολοσσούς όπως Pfizer, Bayer, Amgen, Boehringer Ingelheim and Beiersdorf.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα: https://eithealth.eu/project/start-ups-meet-pharma/

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v