Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει πλατφόρμα για τεστ κορωνοϊού σε χώρους εργασίας

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, δίνεται επιτέλους η δυνατότητα σε εργοδότες με προσωπικό πάνω από 20 άτομα να υποβάλλουν αίτηση για τεστ Covid-19 στο προσωπικό, δωρεάν, έως και 2 φορές τον μήνα.

Ανοίγει πλατφόρμα για τεστ κορωνοϊού σε χώρους εργασίας

Από 11/2 έως 14/2 θα δηλώνεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη (περίοδος χάριτος) η προαναγγελία για τις αναστολές συμβάσεων των επιχειρήσεων που λόγω του νέου lockdown περνούν από πληττόμενες σε κλειστές με κρατική εντολή.

Γενικός κανόνας παραμένει ότι οι αναστολές θα δηλώνονται προκαταβολικά. Θα δοθεί όμως δυνατότητα διορθώσεων, για δηλώσεις από 11 Φεβρουαρίου και μετά.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα Εργασίας Άννα Στρατηνάκη, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα όπου εργοδότες με προσωπικό πάνω από 20 άτομα καθώς και εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τεστ Covid, δωρεάν, έως και 2 φορές τον μήνα. Το μέτρο θα είναι εθελοντικό.

Όσο για τα υπόλοιπα μέτρα, όπως και στα προηγούμενα lockdown, ισχύουν το πρόγραμμα Συνεργασία, οι άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς, η υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50% όπου είναι εφικτό, το κυλιόμενο ωράριο από και προς την εργασία καθώς και οι ειδικές άδειες για καραντίνα ή νόσηση τέκνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v