Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη σε startups που ηγούνται γυναίκες

Ενεργό το πρόγραμμα Women Entrepreneurship Bootcamp που απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και οι μορφές ενίσχυσης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Στήριξη σε startups που ηγούνται γυναίκες

Ένα ειδικό πρόγραμμα για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν δημιουργηθεί από γυναίκες, «τρέχει» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon. Πρόκειται για το πρόγραμμα Women Entrepreneurship Bootcamp δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΕIT Health, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει νεοσύστατες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τη συμπεριληπτικότητα στην ηγετική τους ομάδα και να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα και στην προσέλκυση επενδυτών.

Το Women Entrepreneurship Bootcamp είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας επτά εβδομάδων, το οποίο προσφέρει εντατική εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε δύο παρουσιάσεις και να έρθουν σε απευθείας επαφή με επενδυτές.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νεοσύστατες επιχειρήσεις με γυναίκες ιδρύτριες ή συνιδρύτριες, δηλαδή γυναίκα σε θέση διευθύνουσας συμβούλου (CEO) ή διευθύνουσας λειτουργιών (COO) ή οικονομικής διευθύντριας (CFO). Επισημαίνεται ότι νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν άντρες συνιδρυτές μπορούν επίσης να συμμετέχουν.

Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης από τον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας, που ήδη έχουν έσοδα από τις δραστηριότητές τους, επιχειρήσεις που αναζητούν κεφάλαιο ανάπτυξης από 500.000 ως 5.000.000 ευρώ καθώς και επιχειρήσεις που η έδρα τους είναι σε χώρα του προγράμματος Horizon Europe.

Οι αιτήσεις εξετάζονται από εξωτερικούς αξιολογητές με βάση την επενδυτική ετοιμότητα, τη θέση στην αγορά, τις προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης, τις δυνατότητεώς και τη συμπεριληπτικότητα της ηγετικής ομάδας.Όσες επιχειρήσεις επιλεγούν, θα πάρουν μέρος σε συνεντεύξεις.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στον διαδικτυακό τόπο: https://eithealth.eu/women-entrepreneurship-bootcamp και οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021.

Το EIT Health θα διοργανώσει 2 webinars, με θέμα την περαιτέρω ενημέρωση και τις αιτήσεις στο πρόγραμμα Women Entrepreneurship Bootcamp, για τα οποία είναι εφικτή η διαδικτυακή παρακολούθηση.

  • Webinar 16 Φεβρουαρίου 12.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος
  • Webinar 2 Μαρτίου 12.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Οι αιτήσεις εγγραφής στα webinars γίνονται στην ιστοσελίδα: https://register.gotowebinar.com/rt/8858492918890330125

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v