Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιφέρεια Αττικής: Εργα 28 εκατ. σε πάνω από 600 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου

Εχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες, με τις οποίες στοχευμένα θα αρθεί η επικινδυνότητα με κάθε πρόσφορο μέσο: π.χ. μέσω της τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεων, σήμανσης, αλλαγής κλίσεων, νέων ασφαλτοστρώσεων.

Περιφέρεια Αττικής: Εργα 28 εκατ. σε πάνω από 600 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου

Περισσότερα από 600 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής θα εκσυγχρονιστούν με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Τη σχετική σύμβαση για την έναρξη εκτέλεσης των έργων, προϋπολογισμού 28 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει στοχευμένες παρεμβάσεις στα σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, στα οποία, διαπιστωμένα, κατόπιν αυτοψιών των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Αττικής αλλά και σχετικών αναφορών πολιτών και αστυνομικών Αρχών, παρουσιάζεται υψηλή επικινδυνότητα.

Ειδικότερα, έχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες, με τις οποίες -στοχευμένα- θα αρθεί η επικινδυνότητα με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως για παράδειγμα μέσω της τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεων, σήμανσης, αλλαγής κλίσεων, νέων ασφαλτοστρώσεων.

«Προτεραιότητά μας είναι ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους και άνετες όπως και ταχείες μετακινήσεις για όλους τους πολίτες της Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο, με στοχευμένες παρεμβάσεις, επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου σε όλο το εύρος της Αττικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών», τόνισε ο κ. Πατούλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v