Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κικίλιας: Σε βαθύ κόκκινο το ΕΣΥ Αττικής, σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Το σύστημα ξεπερνά τα όριά του τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, παραδέχτηκε. Οι αλλαγές στο σχεδιασμό. Εμβόλια AstraZeneca και σε άνω των 65 ετών.

Κικίλιας: Σε βαθύ κόκκινο το ΕΣΥ Αττικής, σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Η πίεση στο σύστημα υγείας στην Αττική δεν είναι στο κόκκινο, είναι στο βαθύ κόκκινο και περνάμε σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώνοντας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως είπε, με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών το σύστημα ξεπερνά τα όριά του τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Δυστυχώς παρατηρείται αύξηση της βρετανικής μετάλλαξης αλλά και διασωληνώσεις νέων χωρίς υποκείμενα νοσήματα, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας και ανακοίνωσε ότι εμβόλια AstraZeneca θα γίνονται σύντομα και σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

Όπως είπε προστέθηκαν επτά ΜΕΘ-Covid στο Ιπποκράτειο και προστίθενται άλλες 27 σε διάφορα νοσοκομεία. Ετσι στην Αττική θα έχουμε συνολικά 348 ΜΕΘ-Covid τον Μάρτιο.

Με τα νέα δεδομένα:

  • Το ΝΙΜΙΤΣ δίνει στο δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non-Covid νοσοκομείο προκειμένου να ανακουφιστούν δημόσια νοσοκομεία που θα χειρίζονται περιστατικά κορωνοϊου. Τα τελευταία θα αξιοποιήσουν και ιδιώτες νοσηλευτές.
  • Το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρήθηκε στο σύνολό του για non covid περιστατικά. Η λειτουργία του ως ιδιωτικό νοσοκομείο αναστέλλεται με εξαίρεση δυο περιπτώσεις.
  • Το Σισμανόγλειο γίνεται νοσοκομείο Covid.
  • Το Ωνάσειο θα εφημερεύει καθημερινά για καρδιολογικά περιστατικά.
  • Ιδιωτικές κλινικές θα συνεπικουρούν στην προσπάθεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v