Πυρά ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία

Επίκαιρη επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Δυτική Αθήνα. Γ. Δραγασάκης : να εκπονηθεί Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ανάκαμψης για την περιοχή.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία

Σε υψηλούς τόνους κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όσον αφορά στον κορωνοϊό ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Σήμερα υπήρξαν και νέα «πυρά» κατά τη διάρκεια επίκαιρης επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα «η πανδημία επέφερε περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας»

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε «ως τώρα, τα μέτρα στήριξης ήταν ανεπαρκή. Ειδικά γι’ αυτό, μετά την πανδημία χρειάζεται να εφαρμοστούν επαρκείς, συντονισμένες και στοχευμένες πολιτικές. Γι’ αυτό προτείνουμε να εκπονηθεί ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ανάκαμψης της Δυτικής Αθήνας». Συνέχισε λέγοντας «περιοχές, όπως η Δυτική Αθήνα, που πλήττονται διαχρονικά από τις ανισότητες, εάν αφεθούν «στην τύχη τους», μετά την πανδημία, θα βρεθούν σε ακόμα πιο επιδεινωμένη θέση. Γι’ αυτό το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ανάκαμψης μπορεί να είναι η απάντηση σε χρόνιες παθογένειες».

Κατά την τοποθέτηση του σημείωσε προς την κυβερνητική πτέρυγα «με αιχμή δυο εργαλεία, την Αναπτυξιακή Τράπεζα και τις μικροπιστωσεις αλλά και με ένα δίκτυο τοπικών περιφερειακών τραπεζών ή παραρτημάτων της Αναπτυξιακής Τράπεζας αντιμετωπίστε τον τραπεζικό αποκλεισμό της μικρής κι μεσαίας επιχειρηματικότητας». Προσέθεσε δε πως «υπάρχουν πολλές επιμέρους δράσεις που αν ενταχθούν σε ένα σχέδιο μπορούν να δώσουν ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση και να αφήσουν ένα κοινωνικό αποτύπωμα στην περιοχή».

Κατά την παρέμβαση του ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε πως «προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουν γίνει 39.926 εμβολιασμοί στην Δυτική Αθήνα την ίδια στιγμή που στα Βόρεια προάστεια έχουν γίνει 138.840 και στο Κέντρο της Αθήνας 149.822. Και αυτό γιατί στην περιοχή τα εμβολιαστικά κέντρα είναι λίγα και κάποια δεν λειτουργούν καν ενώ δεν υπάρχει και ο ικανός αριθμός ιατρών».

Η Χαρά Καφαντάρη σημείωσε πως «η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με όσα προγράμματα της Κυβέρνησης εξαγγέλθηκαν, έχει μείνει έξω στην πλειοψηφία της από όποια χρηματοδοτική στήριξη, ενώ μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με υποχρεώσεις των μικρών εμπόρων και επιχειρηματιών μετατίθενται για το μέλλον με αβέβαιο τρόπο, αν μπορούν πραγματικά να εξυπηρετηθούν στο μέλλον».

Στην ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης στην περιοχή αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας πως η ανεργία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και θα πρέπει να υπάρξουν σχετικά πρόγραμμα που θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να βρουν δουλειά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v