Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα «Covid free» νησιά ανάβουν φωτιές στην τουριστική βιομηχανία

Παράγοντες του κλάδου μιλούν για λάθος μήνυμα που στέλνεται από τον χαρακτηρισμό μικρών νησιών στα οποία εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι ως «covid free».

Τα «Covid free» νησιά ανάβουν φωτιές στην τουριστική βιομηχανία

Ενστάσεις διατυπώνουν κορυφαίοι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού, για την προώθηση του χαρακτηρισμού «covid free» για μία σειρά κυρίως νησιωτικών προορισμών. Όπως επισημαίνουν τόσο ο χαρακτηρισμός «covid free» στην ουσία του είναι λάθος, και ότι δεν είναι σωστό παράλληλα να κατηγοριοποιείς με αυτό τον τρόπο τους προορισμούς.

Όπως σημειώνουν στο Euro2day.gr ο χαρακτηρισμός «covid free» είναι λάθος γιατί «covid free» είναι για τους ντόπιους κατοίκους ενώ όσοι επισκέπτες πάνε στα νησιά δεν θα είναι υποχρεωτικά εμβολιασμένοι. Επίσης, αν αποκαλούμε κάποιους προορισμούς «covid free» εννοούμε πως όλοι οι υπόλοιποι είναι «covid»;

Γενικότερα προσθέτουν είναι λάθος η κατηγοριοποίηση των προορισμών σε δυο ταχύτητες. Νωρίτερα την Κυριακή το πρωί έγραψε η Ιωάννα Δρέττα διευθυνουσα σύμβουλος της Marketing Greece στο Twitter: Το «covid free νησιά» που βλέπω να αναπαράγεται εκτός από ανακριβές και παραπλανητικό, είναι στρατηγικά λάθος για τους υπόλοιπους προορισμούς της Ελλάδας.

Επίσης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος σημείωσε σε δικό του tweet: «Η σοβαρότητα, η μετριοπάθεια, η πιστή εφαρμογή πρωτοκόλλων και η στρατηγική του “underpromise-overdeliver”, ήταν χαρακτηριστικά του τουρισμού το 2020. Αυτός είναι ο δρόμος και για το 2021, χωρίς μεγαλοστομίες, διακρίσεις προορισμών και υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν».

Επισημαίνεται με τον χαρακτηρισμό «covid free» «βαφτίστηκαν» ορισμένα μικρά κυρίως νησιά έως 1.000 κατοίκων, όπου εφαρμόστηκε το κυβερνητικό σχέδιο του εμβολιασμού με την ονομασία "Ελευθερία", που είχε σαν αποτέλεσμα να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι τους και πλέον κάνουν πλάνα για την εφετινή τουριστική σαιζόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v