Σταϊκούρας: Πλήρης επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές

«Η χώρα τα κατάφερε» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή την έκδοση 30ετους ομολόγου. Κριτική στην αντιπολίτευση για «μεμψιμοιρία».

Σταϊκούρας: Πλήρης επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές

«Η Ελλάδα προχώρησε με επιτυχία στην έκδοση ενός 30ετους ομολόγου για πρώτη φορά από το 2008. Η έκδοση διακρίνεται για τη σημαντική ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού και την εξαιρετική ποιότητα της με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι ξένοι θεσμικοί επενδυτές» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός σημείωσε πως η συγκεκριμένη έκδοση «σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, την πλήρη επιστροφή σε όλη την καμπύλη». Προσέθεσε πως επιβεβαιώνει με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο «την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «η χώρα τα κατάφερε. Η χώρα με τις θυσίες της κοινωνίας τα κατάφερε. Οι επενδυτές την εμπιστεύονται. Την εμπιστεύονται όχι μόνο στις εκδόσεις χρέους αλλά και για να κάνουν άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα». Ειδικότερα έκανε αναφορά σε επενδύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη χώρα και σημείωσε πως «αυτό οφείλεται στην αξιοπιστία της κυβέρνηση. Είμαστε στο σωστό δρόμο και χρειάζεται να συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο».

Παράλληλα μίλησε για «τη μεμψιμοιρία και τη μιζέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων κομμάτων» σημειώνοντας «καμία ανακοίνωση, καμία αναφορά από την κατά τα άλλα λαλίστατη αξιωματική αντιπολίτευση για την επιτυχία της χώρας, όχι της κυβέρνησης, της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v