Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Κορμάς (Πειραιώς): Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στα ακίνητα μετά την πανδημία

Εκτιμά ότι οι σημαντικοί ρυθμοί ανάκαμψης που παρουσίασε η εγχώρια αγορά ακινήτων το 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020, δεν ήταν ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά μια γενικευμένη τάση που θα εξακολουθήσει να υφίσταται και μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Γ. Κορμάς (Πειραιώς): Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στα ακίνητα μετά την πανδημία

Την εκτίμηση ότι μετά το τέλος της πανδημίας θα σημειωθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στην αγορά ακινήτων διατύπωσε ο Γιώργος Κορμάς, ανώτερος γενικός διευθυντής, επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate.

Ο κ. Κορμάς εκτιμά ότι οι σημαντικοί ρυθμοί ανάκαμψης που παρουσίασε η εγχώρια αγορά ακινήτων το 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020, δεν ήταν ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά μια γενικευμένη τάση που θα εξακολουθήσει να υφίσταται και μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Τις εκτιμήσεις αυτές ο επικεφαλής της Πειραιώς Real Estate διατύπωσε στο πρόσφατο NPL Summit 2021, όπου υπογράμμισε την χαρακτηριστική αντοχή που παρουσιάζει η αγορά, παρά την στάση αναμονής που τηρούν σε αυτή τη φάση οι επενδυτές.

Αναφορικά με τη σχέση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της αγοράς ακινήτων, o κ. Κορμάς τόνισε πως καθώς το real estate λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εγγύηση των επενδυτών προς τους πιστωτές, ο στόχος της Πειραιώς Real Estate είναι να υπάρχει η μικρότερη δυνατή εισροή ακινήτων που δεν είναι εύκολα αξιοποιήσιμα από την πλευρά της εταιρείας.

Σχετικά με το μέλλον της αγοράς ακινήτων, ο κ.Κορμάς επισήμανε ότι η Πειραιώς Real Estate, εναρμονισμένη με τις διεθνείς τάσεις του κλάδου, ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος τής δραστηριότητάς της στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την χρήση των πιο σύγχρονων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που θα κάνουν πιο προσωποποιημένη την εξυπηρέτηση του πελάτη, καθώς και στο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κτιρίων του χαρτοφυλακίου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v