Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίζουν σε... Ανάσταση ξενοδοχεία πασχαλιάτικων προορισμών

Ζήτηση που όμως δεν μεταφράζεται σε κρατήσεις καταγράφουν τα ξενοδοχεία, καθώς παραμένει άγνωστο αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών.

Ελπίζουν σε... Ανάσταση ξενοδοχεία πασχαλιάτικων προορισμών

«Μεγάλη εβδομάδα των παθών» περνούν τα ξενοδοχεία σε χειμερινούς και θερινούς προορισμούς, που παραδοσιακά σε εποχές προ πανδημίας κατέγραφαν αυξημένη ζήτηση. Ειδικά φέτος που ο εορτασμός του Πάσχα είναι αρχές Μαΐου, οι προορισμοί που ευνοούνται είναι περισσότεροι, καθώς εκτός από τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές ζήτηση θα μπορούσαν να εμφανίσουν και οι παραθαλάσσιες και νησιωτικές μονάδες. Προς το παρόν όμως οι δημοφιλείς προορισμοί έχουν μηδενικές πραγματικές κρατήσεις καθώς οι πολίτες είναι μουδιασμένοι αφού σχεδόν όλη η χώρα είναι στο κόκκινο και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τελικά θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Αν όμως η κυβέρνηση δώσει το πράσινο φως για διαπεριφερειακές μετακινήσεις, με στόχο να «κάνουμε Πάσχα στο χωριό», τότε αναμένεται ότι ο τα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς θα κάνουν τη δική τους ανάσταση.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, είναι η εικόνα προκρατήσεων που εμφανίζει εμβληματική φημισμένη μονάδα στην Πελοπόννησο που είχε πληρότητα 100% σε προκρατήσεις, χωρίς βέβαια καταβολή προκαταβολών, ενώ παραμένει άγνωστο εάν θα ανοίξει για το Πάσχα.

Όπως επισημαίνει στο Euro2day.gr η κα Καλούσα Ναυπακίτου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αράχοβας, ενός προορισμού με αυξημένη ζήτηση κάθε χρόνο για τις ημέρες του Πάσχα, πολλοί τηλεφωνούν και ρωτούν αν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τη μετακίνηση μεταξύ νομών, περιμένοντας ότι εμείς θα ξέρουμε καλύτερα. Υπάρχει βέβαια μία ζήτηση, όμως δεν μπορεί να μεταφραστεί σε κρατήσεις. Εμείς αναμένουμε τι θα αποφασίσει η πολιτεία.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα Καλάβρυτα, επίσης έναν προορισμό με αυξημένη ζήτηση, χωρίς όμως κρατήσεις. Πάντως όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων της περιοχής, το Πάσχα είναι η τελευταία ευκαιρία για τις μονάδες των Καλαβρύτων. Αν δεν ανοίξουμε τώρα, πάμε για Αύγουστο ή Οκτώβριο, λέει, με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης για πολλές από τις επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v