Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα επαναλειτουργήσει η εστίαση

Ένα τέταρτο πριν τις 11 το βράδυ θα κλείνουν τα εστιατόρια. Ποιοι χώροι μπορούν να λειτουργήσουν, ποιοι εξαιρούνται. Τι ισχύει για εμπορικά κέντρα. Υποχρεωτικό το self test δύο φορές την εβδομάδα για τους εργαζόμενους.

Πώς θα επαναλειτουργήσει η εστίαση

Μέχρι τις 22:45 το βράδυ, ορίζεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης που ανοίγει από τη Δευτέρα 3 Μαϊου. Ωστόσο, θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες delivery και take away, χωρίς πάντως την παραμονή των πελατών στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, από τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα μπορούν να λειτουργούν όλα τα εστιατόρια (πλην φοιτητικών εστιατορίων), τα καφέ, τα ίντερνετ καφέ, τα κυλικεία, τα αναψυκτήρια, οι καντίνες, catering κ.ο.κ.

Η επανεκκίνηση, γίνεται μόνο για όσα καταστήματα έχουν εξωτερικούς χώρους, οι πελάτες θα πρέπει να είναι καθήμενοι και να μην υπερβαίνουν τα 6 άτομα ανά τραπέζι, ενώ δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή μουσικής.

Εκτός, λειτουργίας, θα παραμείνουν τα κέντρα διασκέδασης, οι χώροι δεξιώσεων, οι μουσικές σκηνές και οι μπουάτ.

Κατ’ εξαίρεση λειτουργούν και τα εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού και τηρούνται οι αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής.

Σε ό,τι αφορά όλα τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται εντός των κλειστών εμπορικών κέντρων και εν γένει σε όλες τις κλειστές αγορές, όπως σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμια, εμπορικές στοές κ.λπ., τα οποία θα λειτουργούν μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την επαναλειτουργία της εστίασης, είναι υποχρεωτικό δύο φορές την εβδομάδα το διαγνωστικό self test για τους εργαζόμενους

Επίσης στους κανόνες επαναλειτουργίας ισχύουν τα εξής:

- Η απολύμανση καταλόγων

-Η υποχρεωτική τοποθέτηση απολυμαντικού σε κάθε τραπέζι

- Η υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους εν αναμονή πελάτες, σύσταση για χρήση μάσκας στους καθήμενους στα καθίσματα ή το μπαρ

- Αποστάσεις τραπεζιών (90 εκ. χωρίς στο ενδιάμεσο να παρεμβάλλονται καρέκλες, 1.20 εκ. όταν παρεμβάλλεται καρέκλα στη μια πλευρά του τραπεζιού, 1.80 εκ. εάν παρεμβάλλονται 2 καρέκλες)

- Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί σε απόσταση 1.5 μ. η επόμενη δυάδα σκαμπό

*Δείτε ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα μέτρα για την εστίαση στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v