Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατατέθηκε η τροπολογία για το πιστοποιητικό covid 19

Ποια στοιχεία περιλαμβάνει το ψηφιακό πιστοποιητικό covid 19 τόσο για όσους έχουν εμβολιαστεί όσο και για αυτούς που έχουν νοσήσει. Η τροπολογία.

Κατατέθηκε η τροπολογία για το πιστοποιητικό covid 19

Τροπολογία για το ψηφιακό πιστοποιητικό covid 19 και σειρά θεμάτων κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίζεται την άλλη εβδομάδα.

Η τροπολογία περιγράφει τα στοιχεία που θα αναγράφονται στο ψηφιακό πιστοποιητικό covid 19. Ειδικότερα, όπως αναφέρει:  

- Θεσπίζεται «Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19» με σκοπό τη διευκόλυνση της άσκησης του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας των φυσικών προσώπων - κατόχων τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 περιέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό, το αποτέλεσμα της τελευταίας δοκιμασίας ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test), ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19, κατά περίπτωση.

. Όσον αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19, το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 περιέχει τα ακόλουθα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα: α) όνομα, β) επώνυμο, γ) ημερομηνία γέννησης, δ) στοχευόμενη νόσο, ε) είδος εμβολίου, στ) σκεύασμα εμβολίου, ζ) κάτοχο αδείας κυκλοφορίας ή παρασκευαστή του εμβολίου, η) αριθμό σε σειρά εμβολιασμών/δόσεων και θ) ημερομηνία συνεδρίας εμβολιασμού με αναφορά της ημερομηνίας της τελευταίας ληφθείσας δόσης. 2β· Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της τελευταίας δοκιμασίας, το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 περιέχει τα ακόλουθα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα: α) όνομα, β) επώνυμο, γ) ημερομηνία γέννησης, δ) στοχευόμενη νόσο, ε) είδος της δοκιμασίας, στ) ονομασία δοκιμασίας, ζ) κατασκευαστή της δοκιμασίας, η) ημερομηνία και ώρα συλλογής του δείγματος της δοκιμασίας, θ) ημερομηνία και ώρα παραγωγής του αποτελέσματος της δοκιμασίας, ι) αποτέλεσμα της δοκιμασίας και ια) δομή διενέργειας της δοκιμασίας.

2Υ· Όσον αφορά στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19, το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 περιέχει τα ακόλουθα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα: α) όνομα, β) επώνυμο, γ) ημερομηνία γέννησης, δ) στοχευόμενη νόσο από την οποία έχει νοσήσει το φυσικό πρόσωπο και ε) ημερομηνία του θετικού αποτελέσματος.

3. Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 εκδίδεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό και κρυπτογραφική ψηφιακή υπογραφή με βάση την οποία ελέγχεται η εγκυρότητάτου. Για την είσοδο στην πλατφόρμα απαιτείται αυθεντικοποίηση του φυσικού προσώπου - χρήστη με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

*Δείτε την τροπολογία στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v