Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή ΕΒΙΚΕΝ σε ΡΑΕ για τα προβλήματα στην τιμή του ρεύματος

Ζητά «παρέμβαση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας».

Επιστολή ΕΒΙΚΕΝ σε ΡΑΕ για τα προβλήματα στην τιμή του ρεύματος

«Είδαμε με ικανοποίηση ότι η Αρχή σας προγραμματίζει σειρά συναντήσεων με το σύνολο των προμηθευτών (καθετοποιημένων και μη) για να διερευνήσει εάν υπάρχει τυχόν κατάχρηση από μέρους των προμηθευτών στην εφαρμογή όρων και ρητρών αναπροσαρμογής της σταθερής τιμής που προβλεπόταν στις συμβάσεις προμήθειας με πελάτες στην ΧΤ &ΜΤ», γράφει ο Αντ. Κοντολέων (φωτ.) σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΡΑΕ Α. Δαγούμα.

«Είναι γεγονός ότι μεγάλο μερίδιο βιομηχανιών ΜΤ αλλά και κάποιες βιομηχανίες στην ΥΤ προχώρησαν σε υπογραφή συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως με καθετοποιημένους προμηθευτές, εκτός της ΔΕΗ. Οι συγκεκριμένες συμβάσεις, είτε εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, είτε έχουν τροποποιηθεί πρόσφατα βάσει των νέων δεδομένων που διαμορφώθηκαν με τη λειτουργία της νέας αγοράς και ειδικότερα των τιμών στην αγορά εξισορρόπησης», επισημαίνει και κάνει λόγο για τροποποιήσεις που οδηγούν σε αύξηση της τιμής προμήθειας.

Ο κος Κοντολέων μιλά για μια «στρεβλή» αγορά και πλήγμα για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανιών σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για όλους.

«Παρακαλούμε για την ουσιαστική παρέμβαση σας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v