Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ψηφιοποιείται» ο ΟΑΣΑ: Ερχεται η έκδοση ανώνυμης κάρτας από το κινητό

Στην ψηφιακή εποχή περνά ο ΟΑΣΑ, αλλάζοντας πλήρως όλα όσα ισχύουν στην αγορά εισιτηρίου. Ο επιβάτης θα μπορεί να «γεμίζει» on line την ανώνυμη κάρτα από το κινητό ή το laptop, όπου και αν βρίσκεται.

«Ψηφιοποιείται» ο ΟΑΣΑ: Ερχεται η έκδοση ανώνυμης κάρτας από το κινητό

Αλλάζει σελίδα ο ΟΑΣΑ, αξιοποιώντας την τεχνολογία και ψηφιοποιώντας υπηρεσίες για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού.

Έτσι, μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας του Οργανισμού, ξεκινά τις επόμενες ημέρες την on line πώληση εισιτηρίων για όλους τους επιβάτες. Με τον τρόπο αυτό εξαλείφονται οι ουρές σε εκδοτήρια και εκδοτικά μηχανήματα, αλλά και περιορίζεται η χρήση μετρητών και κερμάτων.

Όποιος επιβάτης έχει στη διάθεσή του κάρτα ATH.ENA Card, είτε προσωποποιημένη είτε ανώνυμη, θα μπορεί να τη «γεμίζει» εύκολα από το σπίτι του ή από τη στάση όπου περιμένει τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, η on line αγορά εισιτηρίων επιτρεπόταν μόνο στους κατόχους προσωποποιημένων καρτών. Πλέον και οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα και από κινητά με τεχνολογία NFC, με όλα τα εισιτήρια μικρής χρονικής διάρκειας κανονικής τιμής ή/και χρηματικό ποσό έως 50 ευρώ, τα οποία θα τους επιτρέπουν την πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς. Ο κάτοχος της κάρτας θα έχει και τη δυνατότητα ελέγχου της όπως και του ιστορικού των συναλλαγών της.

Οι επισκέπτες της νέας ιστοσελίδας μπορούν πλέον εύκολα να ενημερωθούν σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο (σημεία έκδοσης, επαναφόρτισης, συχνές ερωτήσεις, τιμές, tips) και μπορούν να κάνουν χρήση των διαθέσιμων ψηφιακών χαρτών για την εύρεση του πλησιέστερου σημείου διάθεσης εισιτηρίων καθώς και να εκδώσουν την προσωποποιημένη τους κάρτα ή να πραγματοποιήσουν αγορά για να την επαναφορτίσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v