Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινική δίωξη κατά του Χαράλαμπου Γκότση για τη Folli Follie

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου καθώς και του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie.

Ποινική δίωξη κατά του Χαράλαμπου Γκότση για τη Folli Follie

Σε δίκη δια κλητήριου θεσπίσματος για αδικήματα που άπτονται της υπόθεσης της Folli Follie παραπέμπονται από τον εισαγγελέα Σπύρο Παππά, ο οποίος άσκησε και την ποινική δίωξη, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καθώς και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie.

Σε βάρος του κ. Γκότση απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος ενώ ο Τζ. Κουτσολιούτσος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε ότι ο κ. Γκότσης τον Μάιο του 2018, ως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έπρεπε να παγώσει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι μέτοχοι της εταιρείας. Η υποχρέωση αυτή του κ. Γκότση ανέκυπτε καθώς η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM) είχε ήδη αποκαλυφθεί και σε αυτή περιγράφονταν όλα τα μελανά σημεία για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.

Για τη συγκριμένη υπόθεση είχαν καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία 19 μέτοχοι της Folli Follie. Αρχικά η συγκεκριμένη δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο, ωστόσο μετά τα νέα στοιχεία-φωτιά για το σκάνδαλο της Folli Follie και την αποκάλυψη, τον περασμένο Δεκέμβριο, των e-mails που έστειλε ο διευθυντής ασφάλειας της εταιρείας προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για την εμπλοκή του κ. Γκότση, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο και ξεκίνησε η έρευνα.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο κ. Παππάς διαπίστωσε ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κ. Γκότση, αλλά και στοιχεία για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτών από τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του.

Χαράλαμπος Γκότσης: 

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όλες οι αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια όργανα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τόσο η Εκτελεστική Επιτροπή όσο και το Διοικητικό της Συμβούλιο, στην υπόθεση της Folli Follie εμφορούνται από την πιστή τήρηση των νόμων και τις μέχρι τώρα πρακτικές που ακολουθήθηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ουδέποτε δέχθηκε ούτε και θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα ή από επιχειρηματικούς φορείς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Υπενθύμιζε ότι η υπόθεση της δήθεν καθυστέρησης της αναστολής διαπραγμάτευσης τής μετοχής της εν λόγω εταιρείας είχε τεθεί στο αρχείο από την ελληνική Δικαιοσύνη και ανασύρθηκε όταν ήρθαν στο φως μερικά ηλεκτρονικά μηνύματα ενός υπαλλήλου της εταιρείας προς τον διευθύνοντα σύμβουλο. Το πρόσωπο αυτό μου είναι παντελώς άγνωστο, το δε περιεχόμενο των μηνυμάτων είναι ψευδέστατο, κάτι που άλλωστε και ο ίδιος έχει ήδη ανακαλέσει!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v