Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα

Προαιρετική η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου, σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση. Τι ισχύει για φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα

Έως και τις 22:30 το βράδυ θα μπορούν να λειτουργούν τουλάχιστον έως το Σάββατο 19 Ιουνίου τα σούπερ μάρκετ, ενώ έως τις 21:00 επιτρέπεται να είναι ανοικτά και τα λοιπά καταστήματα του λιανεμπορίου.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη περιέχεται στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, η οποία θα ισχύει έως τις 6:00 π.μ. της 21ης Ιουνίου.

Το ωράριο για το λιανεμπόριο είναι διευρυμένο, με την επιτρεπόμενη εκκίνηση να ορίζεται στις 7:00 π.μ. και το κλείσιμο, όπως προαναφέρθηκε στις 22:30 για τα καταστήματα τροφίμων και 21:00 για τα εμπορικά. Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω ωράριο είναι προαιρετικό, δηλαδή επαφίεται στη βούληση των επιχειρήσεων να το εφαρμόσουν.

Επισημαίνεται ότι για τις υπηρεσίες delivery των σούπερ μάρκετ, το ωράριο επεκτείνεται έως τη μία τα ξημερώματα. Σε ό,τι αφορά τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, αυτά θα λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Σταμάτης Ζησίμου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v