Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στασινόπουλος: Να δοθούν κίνητρα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη βιομηχανία

Συγκεκριμένες ενέργειες για την μετατροπή των λόγων σε έργα ζήτησε σε εκδήλωσε για το ρόλο του μεταποιητικού τομέα στη νέα οικονομία. Να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Στασινόπουλος: Να δοθούν κίνητρα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη βιομηχανία

Την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερα κίνητρα για το μεταποιητικό τομέα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης προέβαλε ο Μιχάλης Στασινόπουλος στη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη στην οποία είναι πρόεδρος, με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών με θέμα «Η πολιτική για τη μεταποίηση και η νέα οικονομία».

Όπως σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος, αν θέλουμε τα λόγια για την ενίσχυση της μεταποίησης να γίνουν έργα, πέρα από τις δανειοδοτικές διευκολύνσεις, χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση και με συγκεκριμένα κίνητρα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση της βιομηχανίας.

Μάλιστα ανέφερε, ότι όταν μιλάμε για έμφαση στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πράσινη μετάβαση δεν πρέπει να σχετίζεται μόνο με την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και με την μεταποίηση, για την οποία θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα.

Καταθέτοντας το «αίτημα» περί κινήτρων, επεσήμανε ότι τα κίνητρα θα πρέπει να είναι ίδια σε επίπεδο ΕΕ, ώστε να μην υπάρξουν διχασμοί και χάσματα μεταξύ των χωρών, διευκρινίζοντας ότι αν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία, τότε η Ευρώπη θα είναι οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρή, επεσήμανε ο κ. Στασινόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Στασινόπουλο, για να μην έχουμε τα προβλήματα του παρελθόντος, η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε ένα πιο εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης, με έμφαση στην ενίσχυση του μεριδίου της μεταποίησης στο ΑΕΠ το οποίο είναι χαμηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v