Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντοζαμάνης: Είμαστε πέμπτοι στην ΕΕ σε πλήρως εμβολιασμένους

«Η Ελλάδα ημερησίως διεξάγει περισσότερους από 100.000 εμβολιασμούς, πολύ περισσότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Στα τέλη Ιουνίου φτάνουμε τα 8,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς».

Κοντοζαμάνης: Είμαστε πέμπτοι στην ΕΕ σε πλήρως εμβολιασμένους

«Έχουμε εμβόλια. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, ώστε να πετύχουμε το τείχος ανοσίας για να μπορέσουμε να διέλθουμε την κρίση αυτή, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σε παρέμβασή του στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αυτή τη στιγμή έχουμε υπερεπάρκεια εμβολίων».

Ειδικότερα παρουσίασε στοιχεία με βάση τα οποία «πριν από λίγες ημέρες, είχαν γίνει 7,9 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ελλάδα και ο προγραμματισμός είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουμε φτάσει τα 8,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς». Προσέθεσε πως αυτό σημαίνει ότι 54% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι σε διαδικασία αξιολόγησης από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές βρίσκεται το εμβόλιο για τους κάτω των 18 ετών.

«Η Ελλάδα ημερησίως διεξάγει περισσότερους από 100.000 εμβολιασμούς, πολύ περισσότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είμαστε η πέμπτη χώρα στην ΕΕ, σε πληθυσμό, πλήρως εμβολιασμένο», είπε μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v