Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκρέκας: Θέλουμε η ΔΕΗ να μετατραπεί σε εθνικό πρωταθλητή

Ο Κώστας Σκρέκας - απαντώντας σε βουλευτές της αντιπολίτευσης- τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να αυξήσει σημαντικά την χρηματιστηριακή αξίας της επιχείρησης και «αυτό σημαίνει ότι η περιουσία του δημοσίου και άρα των Ελλήνων πολίτων έχει μεγιστοποιηθεί». Μέτρα για να μειωθεί το ράλι τιμών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σκρέκας: Θέλουμε η ΔΕΗ να μετατραπεί σε εθνικό πρωταθλητή

«Θέλουμε η ΔΕΗ να μετατραπεί σε εθνικό πρωταθλητή. Θέλουμε η ΔΕΗ πράγματι να μετατραπεί και να είναι ένας βασικός πυλώνας ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης στην χώρα» ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Να σημειωθεί πως στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής έγινε σήμερα ενημέρωση από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση σχετικά με την προμήθεια Υγρών Καυσίμων για τις ανάγκες της εταιρείας κατά το έτος 2021.

Ο Κώστας Σκρέκας - απαντώντας σε βουλευτές της αντιπολίτευσης- τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να αυξήσει σημαντικά την χρηματιστηριακή αξίας της επιχείρησης και «αυτό σημαίνει ότι η περιουσία του δημοσίου και άρα των Ελλήνων πολίτων έχει μεγιστοποιηθεί» . Ειδικότερα ανέφερε πως : η χρηματιστηριακή της αξίας όταν παραλάβαμε ως κυβέρνηση ήταν στα 300 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα είναι στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειες, ο υπουργός αναφέρθηκε στις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου καθώς και στα τέλη του CO2 . Όπως είπε «έξι μήνες πριν η τιμή του φυσικού αερίου μετατρεπόμενη σε αξία ανά μεγαβατώρα παραγόμενης ενέργειας ήταν περίπου στα 15- 20 ευρώ. Σήμερα, έξι μήνες μετά η τιμή του φυσικού αερίου έχει πράγματι σχεδόν διπλασιαστεί, έχει φτάσει στα 30 με 35 ευρώ». Προσέθεσε πως οι τιμές του CO2 ήταν στα 20 ευρώ ανά παραγόμενο τόνο στην ατμόσφαιρα και σήμερα έχει φτάσει η τιμή να είναι 60 ευρώ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος έθεσε το ερώτημα ποια μέτρα θα ληφθούν «για να μειωθεί αυτό το ράλι τιμών που είναι η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη σε κόστος ενέργειας». Συνέχισε ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική, λέγοντας «αυτό που έχουμε δει είναι να έχει η Ελλάδα την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή την 1η Ιουλίου. Κατορθώσατε λοιπόν να κάνετε high score στην Ευρώπη»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v