Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιδρύθηκε η Modern Building Alliance Hellas

Η ιδρυτική πράξη της ΜΒΑ Hellas υπογράφηκε στις 17 Μαΐου 2021 από 13 μέλη* στην πρώτη ιδρυτική συνέλευση.

Ιδρύθηκε η Modern Building Alliance Hellas

Η Modern Building Alliance Hellas είναι μια συμμαχία εμπορικών και παραγωγικών εταιρειών που εκπροσωπούν τη βιομηχανία σύνθετων πολυμερών στον κατασκευαστικό τομέα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για ομάδα εντός του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) η οποία δημιουργήθηκε στα πρότυπα αντίστοιχων ομάδων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι κυρίως η προώθηση της πυρασφάλειας στα κτίρια σε συνεργασία με την κατασκευαστική βιομηχανία, καθώς τα σύνθετα πολυμερή χρησιμοποιούνται συνεχώς και με αυξανόμενους ρυθμούς, σε μια σειρά από λύσεις που προσδίδουν στα κτίρια μεγαλύτερη αντοχή, ασφάλεια και βιωσιμότητα.

Η ίδρυση της MBA Hellas είναι μια πράξη ευθύνης των μελών προς το κοινωνικό σύνολο και δέσμευσης για βιομηχανική παραγωγή προϊόντων που θα συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση της πυρασφάλειάς των κτιρίων, κάτι που αποτελεί κοινό τόπο όλων όσοι συμμετέχουν στην κατασκευή κτιρίων.

Η ιδρυτική πράξη της ΜΒΑ Hellas υπογράφηκε στις 17 Μαΐου 2021 από 13 μέλη* στην πρώτη ιδρυτική συνέλευση. Τα μέλη είναι γνωστές Ελληνικές και διεθνείς βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων και συστημάτων, που αξιοποιούνται σε κατασκευές, ή/και επισκευές κτιρίων με σκελετό είτε από σκυρόδεμα, είτε από μέταλλο.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΧΒ και επικεφαλής της ομάδας MBA Hellas, Βασίλης Γούναρης: «Φιλοδοξούμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια σε όλα τα κτίρια που κατασκευάζονται, ή ανακαινίζονται, σε συνεργασία με την κατασκευαστική βιομηχανία. Γι’ αυτό, θα ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και ειδικότερα τις ρυθμιστικές αρχές και θα συνεργαστούμε με όλους. Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε κάθε Εθνική και Ευρωπαϊκή προσπάθεια που θα εξασφαλίζει την ασφαλή και βιώσιμη κατασκευή για τη χώρα μας και όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα».

* Τα ιδρυτικά μέλη της Modern Building Alliance Hellas (ΜΒΑ Hellas) είναι αλφαβητικά οι εξής εταιρείες: Arkhon Panel AE, Basf Hellas AE, Isomat ABEE, Mapei Hellas ABEE, Metallemporiki Th. Makris AE, MONOTEZ ABEE (Ravago Group), Neotex ABEE, Nordia AE, Noventa AE, Rizakos G. K. ABETE, Sika Hellas ABEE, UNISOL Andriopoulos H. N. AE, Vitex AE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v