Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Ευρεία πλειοψηφία στην κύρωση της σύμβασης για τον αυτοκινητόδρομο Ε 65

Υπέρ ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ κατά ψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25.

Βουλή: Ευρεία πλειοψηφία στην κύρωση της σύμβασης για τον αυτοκινητόδρομο Ε 65

Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή η σύμβαση για τον αυτοκινητόδρομο Ε 65. Υπέρ ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ κατά ψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως με το έργο θα δημιουργηθούν 1000 θέσεις εργασίας στην κατασκευή και σχεδόν 150 θέσεις στη λειτουργία του . «Ως κεντρική αρτηρία ακολουθεί ουσιαστικά την σπονδυλική στήλη της χώρας, εξυπηρετώντας τρεις περιφέρειες : την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι πολιτικές κόντρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στην Ολομέλεια ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι «ότι τα νούμερα είναι αυτά που μιλάνε. Τα χρόνια της κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ συμβασιοποιήσατε έργα συνολικού ύψους κάτω από 800 εκατομμύρια ενώ μέχρι σήμερα, στα δύο χρόνια της κυβέρνησής της Νέας Δημοκρατίας , έχουμε συμβασιοποιήσει έργα ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ». Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε «παίζατε στα ζάρια την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και μετά γυρίζετε εσείς με σκυμμένο κεφάλι πίσω και υπογράφετε μνημόνια».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε βέλη στην κυβέρνηση πως κάνει «εμπόριο ελπίδας με τα έργα». Παράλληλα σημείωσε ότι «τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση και σε κανένα υπουργό ή περιφερειάρχη ή δήμαρχο αλλά στο λαό που τα πληρώνει». Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα υπογράμμισε «θα σας ελέγξουμε για τη διαφάνεια και για το κάθε ευρώ του Έλληνα πολίτη που δαπανάτε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v