Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόνο εμβολιασμένοι και με ταυτότητα στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

Εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα επιτρέπεται να προσέλθουν στα ανοιχτά κλαμπ, μουσικές σκηνές και νυχτερινά κέντρα σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση. Στόχος να πειστούν οι νέοι να εμβολιαστούν. Για ποιους δεν ισχύει το μέτρο.

Μόνο εμβολιασμένοι και με ταυτότητα στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα επιτρέπεται από σήμερα το βράδυ να προσέρχονται τόσο στους κλειστούς όσο και στους ανοικτούς - υπαίθριους χώρους διασκέδασης, όπως είναι τα νυχτερινά κέντρα, οι μουσικές σκηνές, τα κλαμπ κ.ο.κ., τα οποία φυσικά θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους.

Αυτό προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία της αγοράς.

Κατά την είσοδό τους στο κέντρο οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Η πρόβλεψη για την επέκταση των αμιγών χώρων και στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχει ως στόχο να πειστούν κυρίως οι νέοι να προστρέξουν για εμβολιασμό.

Επισημαίνεται ότι το μέτρο δεν αφορά τα μπαρ και την εστίαση, τα οποία θα μπορούν να επιλέγουν από μόνα τους -πάντα για τους εξωτερικούς χώρους- αν θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες ή μικτά, δηλαδή να δέχονται άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί.

Ως προς τη διαφορά του κλαμπ και του μπαρ, σημειώνεται ότι ο ΚΑΔ τους είναι διαφορετικός και για παράδειγμα στα κλαμπ η ένταση της μουσικής μπορεί να είναι 100 ντεσιμπέλ, ενώ στα μπαρ 80 ντεσιμπέλ.

Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του.

Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v