Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Πώς θα πετύχει τουρισμό υψηλής αξίας η Ελλάδα

Μεσοπρόθεσμα ο τουριστικός κλάδος (με την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης) μπορεί να καταστεί ανταγωνιστικότερος. Πώς μπορεί σε βάθος δεκαετίας να επιτύχει διπλασιασμό εισπράξεων. Μελέτη της Εθνικής Τράπεζας.

Εθνική: Πώς θα πετύχει τουρισμό υψηλής αξίας η Ελλάδα

«Βασικό εύρημα της μελέτης είναι πως οι αφίξεις τουριστών για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο είναι υψηλότερες σε σχέση τους αντίστοιχους μήνες του 2020. Αναλυτικότερα, κατά τον φετινό Ιούνιο οι αφίξεις έφτασαν το 33% του 2019 ( έναντι 3% τον Ιούνιο του 2020), ενώ τον Ιούλιο οι αφίξεις ήταν κοντά στα 2/3 του 2019 (έναντι 29% τον Ιούλιο του 2020), με την διάθεση των τουριστών για διακοπές στην Ελλάδα να παραμένει υψηλή. Τα παραπάνω οδηγούν στην εκτίμηση πως η επίτευξη του 50% της τουριστικής επίδοσης του 2019 είναι στόχος εφικτός».

Τα παραπάνω αναφέρει νέα μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με την πορεία του τουριστικού κλάδου το φετινό καλοκαίρι με βάση τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία. Επιπλέον παρουσιάζονται οι προοπτικές του κλάδου σε ορίζοντα δεκαετίας.

«Παράλληλα, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ο τουριστικός κλάδος (αξιοποιώντας και την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης) μπορεί να καταστεί ανταγωνιστικότερος. Συγκεκριμένα, βελτιώνοντας την ποιότητα και μειώνοντας την εποχικότητα, μπορεί σε βάθος δεκαετίας να επιτύχει διπλασιασμό εισπράξεων (σε σχέση με το 2019), δηλαδή επιπλέον ετήσια εισροή €18δις στην ελληνική οικονομία».

** Δείτε όλη την ανάλυση, γραφήματα και πίνακες, στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικόι"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v