Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχή τηλεπικοινωνιών: Μπαίνει στο κυνήγι έργων ΕΣΠΑ

Στην επιλογή συμβούλου που θα αναλάβει να γνωμοδοτήσει για τη διαδικασία σύναψης και υλοποίησης προγραμματικών συμφωνιών με δημόσιους φορείς προχωρά η ΕΕΤΤ. Στόχος να διαχειρίζεται έργα ανάθεσης προμηθειών ή υπηρεσιών.

Αρχή τηλεπικοινωνιών: Μπαίνει στο κυνήγι έργων ΕΣΠΑ

Να ενισχύσει την τεχνική και επιστημονική επάρκεια της προκειμένου να προχωρήσει στην διεκδίκηση και  υλοποίηση έργων που θα εδραιώσουν το ρόλο της στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, θα επιδιώξει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), μέσα από προγραμματικές συμφωνίες με άλλους δημόσιους φορείς. 

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην έγκριση της σκοπιμότητας ανάθεσης σε Ανάδοχο, του έργου της παροχής υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου της ΕΕΤΤ στη διαδικασία σύναψης και υλοποίησης προγραμματικών συμφωνιών με δημόσιους φορείς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση η  «ΕΕΤΤ διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διαχείριση μεγάλων και πολύπλοκων έργων, συγχρηματοδοτούμενων και μη. Έχοντας προχωρήσει από το 2010, σε αναδιάρθρωση των εσωτερικών διαδικασιών της, προκειμένου να είναι συμβατή με τις αυστηρές προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται για τη διαχείριση έργων του ΕΣΠΑ, είναι σε θέση ως Φορέας να διαχειρίζεται έργα ανάθεσης Προμηθειών ή Υπηρεσιών».

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης χρηματοδότησης έργων από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 & 2021-2027, που θα συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΕΕΤΤ, κρίνεται σκόπιμη η σύναψη στρατηγικών συμφωνιών και συνεργασιών με λοιπούς δημόσιους φορείς, προκειμένου να ενδυναμωθεί αμφίπλευρα η τεχνική και επιστημονική επάρκεια και να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων που θα εδραιώσουν το ρόλο της ΕΕΤΤ στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Με βάση τα ανωτέρω, κρίθηκε αναγκαία η ανάθεση έργου εξωτερικού συμβούλου που θα παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης στην ΕΕΤΤ κατά την διαδικασία σύναψης και υλοποίησης προγραμματικών συμφωνιών με δημόσιους φορείς στο πλαίσιο εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων της.

Ειδικότερα ο Σύμβουλος θα αναλάβει την εκτέλεση των κάτωθι εργασιών:

  1. Επεξεργασία οδικού χάρτη σύναψης προγραμματικών συμφωνιών με βάση τις προτεραιότητες της ΕΕΤΤ στο πλαίσιο των στρατηγικών της στόχων
  2. Υποστήριξη της ΕΕΤΤ στη διαδικασία ωρίμανσης του πλαισίου συνεργασίας με λοιπούς δημόσιους φορείς
  3. Υποστήριξη της ΕΕΤΤ στη διαδικασία σύναψης, σύνταξης και κατάρτισης των όρων και επιμέρους προϋποθέσεων των προγραμματικών συμφωνιών με δημόσιους φορείς
  4. Υποστήριξη της ΕΕΤΤ στη διαδικασία παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης των συναφθεισών προγραμματικών συμφωνιών.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Έργου ορίζεται σε δώδεκα 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

O συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται σε 20.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ 24%, ο οποίος θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς της ΕΕΤΤ, χρήσεων 2021 και 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v