Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Πλεύρης: Δεν θα γίνουν τοπικά lockdown

Το μοναδικό σενάριο για να ανοίξει θέμα επέκτασης υποχρεωτικότητας είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες όπου αυτή θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή.

Θ. Πλεύρης: Δεν θα γίνουν τοπικά lockdown

Τα «χαρτιά» της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας άνοιξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, με βάση τα τωρινά δεδομένα, δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει τη συγκεκριμένη συζήτηση είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες όπου η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή. «Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής», εξήγησε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις κόκκινες περιοχές, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ούτε τοπικά λοκντάουν. «Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να προστατευτούν οι δεύτεροι», πρόσθεσε ο υπουργός.

Μάλιστα ο κ. Πλεύρης στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι τα νούμερα είναι καταλυτικά: «Ο κορωνοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήττει 20-25 φορές περισσότερο, σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους. Όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι άνω των 70 ετών, με υποκείμενα νοσήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v