Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης σήμερα

Αφιέρωμα στην αποταμίευση από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Euro2day.gr.

Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης σήμερα

Η αποταμίευση αποτελεί μια εξαιρετικά καλή συνήθεια, απαιτεί όμως πειθαρχία, αυτοέλεγχο, συνειδητότητα και υπομονή. Η αποταμίευση μας προσφέρει σιγουριά, ασφάλεια και αισιοδοξία για το μέλλον.

Αντίθετα, η υπερκατανάλωση και η υπερχρέωση είναι παρορμητικές πράξεις που υποκρύπτουν εγωισμό και άγνοια, μας προσφέρουν πρόσκαιρη ευχαρίστηση, αλλά υποθηκεύουν το μέλλον μας δημιουργώντας ανασφάλεια και χρηματοοικονομικό άγχος.

To Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού συμβάλλει στην διάδοση της καλής συνήθειας της αποταμίευσης με ένα εξειδικευμένο αφιέρωμα 5 άρθρων, το οποίο θα δημοσιευθεί τμηματικά από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στο Euro2day.gr.

Στα πρωτότυπα άρθρα των συγγραφέων παρουσιάζονται οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την αποταμίευση, στοιχεία για το ύψος της αποταμίευσης στην Ελλάδα πριν την πανδημία καθώς και συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο ρόλος των Επαγγελματικών Ταμείων ως σχημάτων συστηματικής αποταμίευσης.

Η αποταμίευση αποτελεί την βάση της χρηματοοικονομικής μας ανεξαρτησίας, της ευημερίας μας και των έξυπνων και αποτελεσματικών επενδύσεων, και ως συνήθεια, πρέπει να υιοθετείται από μικρή ηλικία. Για τον λόγο αυτό παρουσιάζονται, εκτός των άλλων, και οι δέκα κυριότερες συμβουλές προς τους γονείς σχετικά με την ανάδειξη της αξίας της αποταμίευσης και τους τρόπους μετάδοσης αυτής της εξαιρετικά ωφέλιμης συνήθειας προς τα παιδιά τους, αποδίδοντας το σχετικό άρθρο από την ιστοσελίδα Investopedia.

Τα υπόλοιπα άρθρα υπογράφουν, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου, Νικόλαος Φίλιππας, καθώς και οι Επιστημονικοί Σύμβουλοι και Συνεργάτες του Ινστιτούτου, Γεώργιος Πάνος, Χρήστος Νούνης και Ελευθέριος Νικολάου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v