Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύει στην Ελλάδα η Amazon

H χώρα μας είναι μεταξύ των 21 κρατών όπου ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αναπτύξει νέες υποδομές. Σε ποιές άλλες περιοχές στην Ευρώπη θα κατασκευαστούν «τοπικές ζώνες». Στις 9.30 συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη της Amazon.

Επενδύει στην Ελλάδα η Amazon

Η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα λανσάρει πάνω από 30 νέες τοπικές ζώνες σε μεγάλες πόλεις σε 21 χώρες ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Οι τοπικές ζώνες της Amazon είναι ένας τύπος υποδομής o oποίος συγκεντρώνει διαδικτυακές υπηρεσίες της εταιρείας (υπολογιστικές και αποθήκευσης σε cloud) κοντά σε μεγάλους πληθυσμούς και βιομηχανικά κέντρα. Οι υποδομές αυτές δίνουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να τρέχουν εφαρμογές που απαιτούν αποκρίσεις ακόμα και κάτω από 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι θα επεκτείνουμε τις τοπικές ζώνες διεθνώς σε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία» δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο CTO της Amazon, Βέρνερ Βόγκελς. «Και φυσικά θα έχουμε μία και στην πατρίδα μου το Άμστερνταμ» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Techcrunch, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει ήδη αναπτύξει 16 τοπικές ζώνες στις ΗΠΑ.

Οι νέες 30 τοπικές ζώνες θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων στην Αργεντινή, την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Χιλή, την Κολοβμία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Κένυα, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τη Νότια Αφρική. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services την Παρασκευή στις 9.30, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι Υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v