Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο αρχείο οι καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης για κακοποίηση και παρενοχλήσεις

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε, κατέθεσαν συνολικά 28 αθλήτριες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας, οι οποίες περιέγραψαν λεπτομερώς τα βασανιστήρια αλλά και τις φρικιαστικές σκηνές που έζησαν.

Στο αρχείο οι καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης για κακοποίηση και παρενοχλήσεις

Στο αρχείο, λόγω παραγραφής, τέθηκε η δικογραφία που αφορά καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για εκβιασμούς, τιμωρίες, αλλά και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους από θεσμικούς παράγοντες και προπονητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε, κατέθεσαν συνολικά 28 αθλήτριες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας, οι οποίες περιέγραψαν λεπτομερώς τα βασανιστήρια αλλά και τις φρικιαστικές σκηνές που έζησαν.

Στο 14σέλιδο πόρισμα-διάταξη της Εισαγγελίας, φέρονται να περιγράφονται περιστατικά που ξεκινούν περίπου το 1985 και φτάνουν μέχρι το 2000. Οι αθλήτριες κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κακοποιητικές συμπεριφορές όσον αφορά τη σωματική καταπόνηση της προπόνησης, εξαντλητικές δίαιτες, σωματικές τιμωρίες, ψυχολογική κακοποίηση και εξευτελισμούς, αλλά και φραστικές σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ωστόσο, όλες αυτές οι πράξεις, όπως αποφάνθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος και συνεπώς έχουν παραγραφεί.

Οσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίας Παπάκου, η οποία κατήγγειλε πως βίωσε σεξουαλική κακοποίηση από προπονητή της όταν ήταν 14 ετών, αυτή εντάσσεται, πιθανόν, σε κακούργημα, ωστόσο επίσης έχει υποπέσει σε 15ετή παραγραφή.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέτασε ενδελεχώς μία προς μία όλες τις καταγγελίες και αποφάσισε να τις θέσει στο αρχείο για λόγους παραγραφής, άποψη με την οποία συντάχθηκε και η Εισαγγελία Εφετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v