Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: Γενική αργία την Τρίτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

(upd) Αλλαξε γραμμή σε λίγες ώρες η κυβέρνηση και από την τηλεργασία στο Δημόσιο και την «ισχυρή σύσταση» στον ιδιωτικό τομέα κήρυξε Γενική Αργία. Ποιες περιοχές καλύπτει η απόφαση, τι ακριβώς ισχύει για δημόσιο-ιδιωτικό τομέα και τηλεκπαίδευση.

Κυβέρνηση: Γενική αργία την Τρίτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Λίγη ώρα αφότου το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τηλεργασία για το Δημόσιο και το υπουργείο Εργασίας «ισχυρή σύσταση» για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση κήρυξε γενική αργία για αύριο Τρίτη.

Εν τω μεταξύ όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Αττικής Οδού. Υπάρχει επιχείρηση απεγκλωβισμού από έξι σημεία.

«Το μέλημά μας είναι πως θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό», λένε στην κυβέρνηση εν μέσω σφοδρής κριτικής για τα όσα συνέβησαν.

Όπως εξήγησε ο Χρ. Στυλιανίδης στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων. Η απόφαση των μέτρων θα περιλαμβάνει και τα Δωδεκάνησα, δηλαδή ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν). Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. (Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Κλειστά καταστήματα λιανικού εμπορίου και τράπεζες

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, Τρίτη 25/01/2022, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v