Μπαράζ διαγωνισμών από ΕΤΑΔ για τουριστικά ακίνητα

Μετά την προκήρυξη των διαγωνισμών για την εκμετάλλευση της ιαματικής πηγής Καϊάφα και του τουριστικού περιπτέρου στη Λίνδο, έπεται η εκμίσθωση ενός ακινήτου στην Καβάλα.

Μπαράζ διαγωνισμών από ΕΤΑΔ για τουριστικά ακίνητα

Στην αξιοποίηση ενός ακόμη τουριστικού ακινήτου που περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιό της προχωρά η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Ετσι, μετά την προκήρυξη των διαγωνισμών για την εκμετάλλευση της ιαματικής πηγής Καϊάφα και την εκμίσθωση ενός τουριστικού περιπτέρου στη Λίνδο της Ρόδου, σειρά παίρνει ο διαγωνισμός για τη μίσθωση ενός παραλιακού καταστήματος στην παραλία Αμμόγλωσσα, στην Κεραμωτή Καβάλας.

Η εκμίσθωση του ακινήτου θα πραγματοποιηθεί μέσω ανοικτού ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού (e-auction), που θα διενεργηθεί στην πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, οφείλουν να υποβάλουν τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα μέχρι τις 3 Μαρτίου και στη συνέχεια θα λάβουν ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία διενέργειας του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, σύμφωνα με τους γενικούς όρους διαγωνισμών εκμίσθωσης ακινήτων της ΕΤΑΔ. Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί με τη διαδοχική ηλεκτρονική υποβολή αντιπροσφορών κατά τη διάρκεια υποβολής των προσφορών.

Ως τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού έχουν οριστεί οι 30.000 ευρώ ετησίως. Η διάρκεια μίσθωσης είναι 5ετούς διάρκειας με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 4 χρόνια, ενώ η εγγύηση συμμετοχής ανέρχεται σε 3.600 ευρώ. Το ακίνητο, εκτός των κύριων χώρων, διαθέτει και ημιυπαίθρια έκταση εμβαδού 170,69 τ.μ.

Όπως αναφέρεται στους ειδικούς όρους του διαγωνισμού, προβλέπεται «κάθε επιτρεπόμενη χρήση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία», ενώ σχετικά με το βήμα του διαγωνισμού έχει οριστεί στο 5% επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς.

Προσεχώς

Στους προσεχείς διαγωνισμούς που αναμένεται να προκηρύξει η ΕΤΑΔ περιλαμβάνονται, εκτός από τουριστικά ακίνητα, ένα διώροφο διατηρητέο κτίριο στην Πάτρα, 78 οικόπεδα στη Στυλίδα, ακίνητα στην Καστοριά, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Ηγουμενίτσα και στην Αρτα, καθώς και γραφειακοί χώροι στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΔ έχει προκηρύξει δύο ακόμη διαγωνισμούς, έναν για τη εκμίσθωση του τουριστικού περιπτέρου Λίνδου στη Ρόδο σε οικόπεδο εμβαδού 210,67 τ.μ. και έναν για την αξιοποίηση, τμηματικά ή εξ ολοκλήρου, του ακινήτου της ιαματικής πηγής Καϊάφα, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πέντε ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 140 δωματίων και 318 κλινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v