Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με εξώδικα σκληραίνει η κόντρα μεταξύ των κληρονόμων του Γιώργου Τράγκα

Σε εξώδικα προχωρούν η χήρα και ο γιος του γνωστού δημοσιογράφου, Γιάννης, κατά του δεύτερου γιου του εκλιπόντος, Φρέντι, που ανήκει στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο τα δεκάδες ακίνητα. Η επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου.

Με εξώδικα σκληραίνει η κόντρα μεταξύ των κληρονόμων του Γιώργου Τράγκα

Ενα δικαστικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των κληρονόμων του Γιώργου Τράγκα που κατά πως φαίνεται έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα.

Από τη μία πλευρά συντάσσονται η χήρα του εκλιπόντος δημοσιογράφου Μαρία Καρρά και ο γιος του Γιάννης και από την άλλη ο δεύτερος γιος του, Φρέντι. Στο επίκεντρο της διαμάχης, η μεγάλη περιουσία του δημοσιογράφου και τα δεκάδες ακίνητα σε Αθήνα, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Μύκονο, με τις διαφωνίες των δυο πλευρών να επικεντρώνονται, δεδομένης και της έλλειψης διαθήκης, στην εκτίμηση της αξίας της περιουσίας αλλά και αναφορικά με ενδεχόμενα χρέη του εκλιπόντος στην εφορία.  

Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος αναφέρει ότι η πλευρά του Φρέντι Τράγκα ζήτησε να φορολογηθεί και να δηλωθεί ότι του αναλογεί από την περιουσία του πατέρα του, δεδομένης και της θέσης του στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού, κάτι που όπως αναφέρει η εφημερίδα, «φέρεται να μην ήχησε θελκτική στα αυτιά του ετεροθαλούς αδελφού του και της τελευταίας συζύγου του πατέρα του». 

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η πλευρά του Φρέντι Τράγκα ζήτησε να λάβει τους κωδικούς του πατέρα του στο TAXIS, με τον λογιστή να τον ενημερώνει ότι δεν συναινεί η άλλη πλευρά.   

Στα εξώδικα της πλευράς του Φρέντι Τράγκα και στα σχετικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν απαντούν μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Ν. Αγαπηνού η χήρα και ο γιος του Γ. Τράγκα, κάνοντας λόγο για ψευδείς και κακόβουλες αναφορές που προέρχονται από την πλευρά του έτερου κληρονόμου ώστε «να περιαγάγει τους εντολείς μας σε ευάλωτη θέση και να αποκομίσει οικονομικά οφέλη περισσότερα από όσα δικαιούται».      

Ξεκαθαρίζουν ότι οτιδήποτε αποκτηθεί σε ενεργητικό και παθητικό θα δηλωθεί με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια σε όλες τις αρμόδιες Αρχές και τονίζουν δε ότι οι επίσημες απαντήσεις τους θα δοθούν τη Δευτέρα με εξώδικες δηλώσεις -καταγγελίες «που θα απευθύνονται σε αυτούς που προσβάλλουν βάναυσα την μνήμη του εκλιπόντος για ίδια περιουσιακά οφέλη και σε κάθε τρίτο που είναι αρωγός τους στις αθέμιτες και ανήθικες αυτές ενέργειες».

Η επιστολή

Η σχετική επιστολή του Νικολάου Τ. Αγαπηνού, ως πληρεξουσίου Δικηγόρου της Μαρίας και του Ιωάννη Τράγκα - Ιδρυτού της Δικηγορικής Εταιρείας "Ν.Τ.Αγαπηνός & Συνεργάτες", έχει ως εξής:

«Σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα της 06.02.2022 της εφημερίδας σας «Πρώτο Θέμα» στην έντυπη και ηλεκτρονική της μορφή που σχετίζονται με την κληρονομιά Γεωργίου Τράγκα υπό τους τίτλους "Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ "ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΞΩΔΙΚΑ" , η Δικηγορική μας Εταιρεία επισημαίνει τα εξής:

1. Είναι απολύτως ψευδείς και κακόβουλες οι αναφορές που εμπεριέχονται στα ανωτέρω δημοσιεύματα ότι δήθεν οι εντολείς μας Ιωάννης Τράγκας και Μαρία Καρρά έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να αποκρύψουν από τις αρμόδιες Αρχές περιουσιακά στοιχεία της κληρονομιάς του εκλιπόντος Γεωργίου Τράγκα. Τουναντίον όλως αντιθέτως είναι δεδομένο ότι οτιδήποτε αποκτηθεί σε ενεργητικό και παθητικό από τους εντολείς μας ως συγκληρονόμους Γεωργίου Τράγκα θα δηλωθεί με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια σε όλες τις αρμόδιες Αρχές.

2. Επισημαίνουμε περαιτέρω ότι αυτή ήταν από την αρχή και εξακολουθεί να είναι η σταθερή θέση των εντολέων μας και οποιαδήποτε άλλη διαρροή είναι ψευδής και αβάσιμη και προέρχεται προφανώς από το περιβάλλον του τρίτου συγκληρονόμου του εκλιπόντος (από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων άλλωστε αποδεικνύεται πάραυτα η προέλευση και ο σκοπός τους.), ο οποίος με τις μεθοδεύσεις αυτές επιχειρεί (κατά την ψευδαίσθηση του) να περιαγάγει τους εντολείς μας σε ευάλωτη θέση και να αποκομίσει οικονομικά οφέλη περισσότερα από όσα δικαιούται. Οι εντολείς μας καθώς είναι αποφασισμένοι από την αρχή να τηρήσουν πλήρως την νομιμότητα δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτε διότι όλες οι ενέργειες τους σε σχέση με την κληρονομιά Γεωργίου Τράγκα είναι και θα είναι απολύτως σύννομες.

3. Τέλος, η Δικηγορική μας Εταιρεία δηλώνει ότι οι εντολείς μας επιφυλάσσονται ρητώς για την άσκηση των κατά νόμον αστικών και ποινικών ενδίκων μέσων κατά παντός υπευθύνου για το άκρως συκοφαντικό και ψευδές περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιευμάτων και κάθε τρίτου Μέσου του εντύπου και του ηλεκτρονικού Τύπου που θα αναπαράγει τις ψευδείς και συκοφαντικές αυτές αναφορές. Αυτονόητο είναι ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία είστε υπόχρεοι να δημοσιεύσετε την παρούσα ανακοίνωση που αποτελεί απάντηση στα ψευδή δημοσιεύματα, ενώ παραλλήλως η επίσημη απάντηση των εντολέων μας θα δοθεί την Δευτέρα 07.02.2022 το πρωί με εξώδικες δηλώσεις -καταγγελίες που θα απευθύνονται σε αυτούς που προσβάλλουν βάναυσα την μνήμη του εκλιπόντος για ίδια περιουσιακά οφέλη και σε κάθε τρίτο που είναι αρωγός τους στις αθέμιτες και ανήθικες αυτές ενέργειες. Επισημαίνουμε δε ότι ενώ γνωρίζετε ότι η δικηγορική μας εταιρία εκπροσωπεί τους δύο ανωτέρω συγκληρονόμους, παραβαίνοντας τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας παραλείψατε σκοπίμως την επικοινωνία με την πλευρά μας για την στοιχειώδη διασταύρωση των ανακριβών θέσεων που σας αναπαρήγαγε μονόπλευρα η άλλη πλευρά».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v