Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέμα ηγεσίας λόγω… κύρους θέτει η πλειοψηφία στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων

Την απομάκρυνση του Ι. Χατζηθεοδοσίου μετά από μόλις έξι μήνες στο τιμόνι ζητά μεγάλη πλειοψηφία της επιτροπής της ΚΕΕE. Για κομματική εντολή μιλούν πρόεδροι Επιμελητηρίων που δεν συντάχθηκαν με τη «γραμμή». Εκτός απροόπτου νέος πρόεδρος ο Γιάννης Μασούτης. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα ηγεσίας λόγω… κύρους θέτει η πλειοψηφία στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων

Την παύση και αντικατάσταση του Ι. Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ζητά με επιστολή της η μεγάλη πλειοψηφία της διοικητικής επιτροπής της Ένωσης, προκαλώντας έκπληξη στην αγορά για τους λόγους της αποπομπής και έντονες πολιτικές αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση.

Την επιστολή υπογράφουν 7 από τα 11 μέλη της επιτροπής, πρόεδροι αντίστοιχων Επιμελητηρίων -τις τελευταίες ώρες έχει προσχωρήσει στη συγκεκριμένη πλευρά και όγδοο μέλος της επιτροπής- τα οποία έχουν ζητήσει να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης η αντικατάσταση του κ. Χατζηθεοδοσίου.

Πρόκειται για τους ίδιους προέδρους που τον περασμένο Αύγουστο εξέλεξαν τον κ. Χατζηθεοδοσίου, στη θέση του προέδρου της ΚΕΕ, μετά την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Κάτι που προκαλεί αν μη τι άλλο έκπληξη για το τι μεσολάβησε σε αυτό το εξάμηνο ώστε να ζητούν την απομάκρυνσή του. Στην επιστολή γίνεται λόγος για άμεση ανάγκη διαφύλαξη του κύρους της ΚΕΕΕ χωρίς όμως οι υπογράφοντες την επιστολή να εξηγούν ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι. Κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι οπότε και έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή.

Αν και ο κ. Χατζηθεοδοσίου αποφεύγει να τοποθετηθεί επί των τελευταίων εξελίξεων, πρόεδροι Επιμελητηρίων, που δεν έχουν συνταχθεί με τους υπόλοιπους που ζητούν την απομάκρυνση κάνουν λόγο για ενέργειες από εξωθεσμικά κέντρα με σκοπό, κατόπιν κομματικής εντολής, να απομακρύνουν από τη θέση του τον πρόεδρο.

Τα μέλη που ζητούν την απομάκρυνση του κ. Χατζηθεοδοσίου και υπογράφουν τη σχετική επιστολή είναι οι κ.κ. Γιάννης Μασούτης της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ ο οποίος προαλείφεται να αναλάβει πρόεδρος της ΚΕΕΕ, ο Π. Αγνιάδης, Γ. Βουτσινάς, Β. Γιαγιάκας, Στ. Γεωργιάδης, Ηλ. Χαζηχριστοδούλου και Ιορ. Τσώτσος.

Οι εξελίξεις στην ΚΕΕΕ έχουν προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, αποδίδει την κίνηση σε μεθόδευση της Κυβέρνησης. Όπως δήλωσε σχετικά “η Κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι μεθοδεύει ακόμη και την αποπομπή του προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Χατζηθεοδοσίου. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση αυτή έχει δυσανεξία στην κριτική από όπου και αν αυτή προέρχεται. Είναι σύμπτωμα μιας αυταρχικής και ανασφαλούς Κυβέρνσηης που βλέπει να οξύνεται το κύμα οργής για την αντικοινωνική και αναποτελεσματική της πολιτική”.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέβασε νωρίτερα σήμερα στον διαδικτυακό τόπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος τον απολογισμό της εξάμηνης θητείας του

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v