Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμετοχή του δήμου Βριλησσίων σε Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα

Πρόκειται για ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα, που θα «τρέξει» σε τέσσερις χώρες της Ε.Ε., τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Συμμετοχή του δήμου Βριλησσίων σε Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα

Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Transit θα υποστηρίξει με τη συμμετοχή του ο δήμος Βριλησσίων. Πρόκειται για ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα, που θα «τρέξει» σε τέσσερις χώρες της Ε.Ε., τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Με βάση τους «Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» και πιο συγκεκριμένα τον Στόχο 13 «Δράση για το Κλίμα», οι εταίροι του προγράμματος θα επιχειρήσουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα, προωθώντας μεταξύ άλλων την αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφορών προς την κατεύθυνση χρήσης βιώσιμων μέσων μετακίνησης, κυρίως ποδηλάτου, στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Για να επιτύχουν αυτόν το στόχο θα δουλέψουν συλλογικά, ώστε να παραδώσουν βασικά αποτελέσματα, που είναι μια ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης των τοπικών μεταφορών, δύο γνωστικά αντικείμενα ψηφιακής μάθησης και μία εργαλειοθήκη, η οποία θα υποστηρίξει δημοτικούς υπαλλήλους και όσους άλλους ενδιαφέρονται να προωθήσουν τη βιώσιμη κινητικότητα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, καταρτίστηκε κι ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο απευθύνεται στους πολίτες και αφορά στις συνήθειές τους, την εμπειρία τους και τις προτιμήσεις του σχετικά με τις μετακινήσεις τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v