Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ζήτησε η ΤτΕ από τις τράπεζες για τα ρωσικά κεφάλαια

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι τράπεζες ενημερώθηκαν από την ΤτΕ για την άμεση εφαρμογή των κυρώσεων που αφορούν την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και ατόμων που τυχόν συνδέονται με αυτή.

Τι ζήτησε η ΤτΕ από τις τράπεζες για τα ρωσικά κεφάλαια

Σήμα στις τράπεζες απέστειλε τα ξημερώματα της Δευτέρας η Τράπεζα της Ελλάδος, καλώντας τους να εφαρμόσουν την Κοινοτική Οδηγία που αφορά στην παράλυση των επενδύσεων (καταθέσεις, ομόλογα κ.λπ.) της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι οι τράπεζες κλήθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες να ελέγξουν τα απευθείας επενδυτικά ανοίγματα της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας στην ελληνική αγορά, αλλά και την πιθανή σύνδεση ατόμων με τις εν λόγω επενδύσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν εδόθη καμία εντολή για δέσμευση καταθέσεων Ρώσων στην Ελλάδα, πλην όσων βρίσκονται στη λίστα των ολιγαρχών. Το πρωί της Δευτέρας, οι τράπεζες τέθηκαν σε επιφυλακή προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν εκροές καταθέσεων που συνδέονταν με τα διαθέσιμα της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, χωρίς όμως έως τώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v